Félelmetes! Mert igaz? Tükörben a Black Mirror

Mitől félünk a legjobban? Vajon mégis mitől? Talán attól, amiről azt hisszük, hogy igaz. Az borzaszt el a legjobban, amikor valami úgy próbál ijesztgetni, mintha a valóságból lépett volna elő.

A Black Mirror-t végig összeszorított fogakkal, rémülten, meghökkenve, többször magamat is szégyellve követtem.

 

Egyes részei a mai napig olyan aktívan élnek bennem, hogy még a hétköznapi tevékenységeimben is visszaköszönnek, mosogatásnál vagy akár játék közben is átszűrődnek.

Egy korábbi ajánlóban:

Ígérem, hogy ezzel a három sorozattal kezdem az újévet!

A legváratlanabb pillanatban bukkannak elő a legmélyebb fájdalmaimban, rémisztő aggodalmaimként. Az egyes történetek konkrét eseményei, konkrét jelenetek és a konkrét mondanivaló. Reális volna-e, hogy velem is megtörténjen? Azt hiszem, hogy ha nem vigyázok, akkor igen. Társadalmunk rémisztően közel áll ezen utópiákhoz, melyeket részről részre, újabb és újabb szemszögből mutat be.

De a leglényegesebb kérdés mégis az, hogy ha tehetnék azért, hogy a Black Mirror által megírt jövőképe(ke)t valamiképp átfessem, akkor azt mindenképpen megteszem.

A legfrissebb, 4. évad trailere:

Ha még nem hallottál erről a sorozatról, ez a perc a legalkalmasabb arra, hogy elkezd. A 444.hu-ra linkelt cikk ihlette ezen írásom. Kattints és tudj meg még több részletet róla!

Olyannak ajánlom, aki:

 

– képes szembenézni a jelen világunk tökéletlenségeivel,

– hajlamos volt eddig is továbbgondolni, hogy ha ezen az úton halad a világ tovább, mi lesz a vége,

– nem fél új nézőpontoktól,

– szereti a kütyüket,

– érdekel az emberiség lelkének mozgatórugója, legrejtettebb motivációi.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább