Boldog új népet!

KLIKK-ARCHÍVUM

Sziasztok! Mondták, hogy Këri megkaphatja a nagy feladatot, tervelhet, fondorkodhat, megírhatja élete első editorialját. Lány még nem gépelte, asszony nem fogalmazta ezeket a sorokat ilyen hévvel. Nehéz ám elkezdeni az új évi szó- és karakterömlést, mert nagy a felelősség. Pláne, ha kis szöszi vagy, aki pubertás csivavaként ugat a nagyvilágra. Valahogy nem vesznek komolyan.

A cikk megjelent a Klikk Out 2014/01. számában.

Előfordulhat, hogy a cikk némely részei már nem aktuálisak, az eredeti hangulatának és üzenetének megőrzése céljából viszont nem módosítottunk rajta.

Amit az előző évről biztosan elmondhatunk az az, hogy túléltük. Így vagy úgy, de megcsináltuk. Mindenki fogja meg a párja kezét. Megvan?

Hofi gondolata jut eszembe, aki egyik kabaréműsorában így köszöntötte közönségét: „Azt mondják, hogy ’89 jön…én már semmit nem hiszek el. Mindenesetre azt azért fogadják el tőlem jókívánságként, hogy: Boldog új népet!”

Úgy érzem, 2014-ben is teljes mértékben megállja helyét ez a gondolat. Itt a ragyogó lehetőség, hogy megújuljunk, hogy más irányba fordítsuk a sorsunkat, hogy megéljük, amivel még sosem szembesültünk.

Ilyenkor mindenki reménykedik, hogy az új év valamivel szebbet, jobbat hoz majd – de vajon hajlandóak vagyunk tenni érte?

 

Hátha idén, valami csillagközi kalamajka révén elmarad az áremelés és több pénz marad a zsebekben. Nem, nem azokban, amik amúgy is roskadoznak minden hájjal megkent összegektől. Most az egyszer inkább rájuk gondolok. A társadalom azon részére, amely idén is kitartó munkával keresi meg az éhbért, a hónap első felében pedig összeszorított fogakkal, facsarodott szívvel várja a csekkeket. A boltban az olcsó kenyeret, tejet választja, a betegséget évek óta lábon hordja ki, miközben állandóan szalad és köztudottan mégsincs ideje semmire. Ismerős?

Boldog új évet kívánok a kisvárosi tuningbajnokoknak, a kedvetlen hivatalnokoknak, a képből lassan kihátráló petárdaárusoknak, a síelést tervezőknek, a vállalkozóknak és a boltosoknak, akik szomorúan veszik tudomásul, hogy újra visszaesnek a bevételek!

Még boldogabbat a köztünk élő, nyüzsgő fiatalságnak, és mindenkinek, aki tesz azért, hogy a térség alkotói, kulturális közege pozitív irányba fejlődjön!

 

Idén is lesz majd kiállítás, koncert, fesztivál és színielőadás Dunaszerdahelyen – hát ajándékozzuk meg magunkat az élménnyel és figyeljünk rájuk jobban!

Nem a nagy gondolkodók és bestseller-írók bölcseleteiben rejlik az örök élet és a boldogság titka. Köztünk, emberek közt kéne kicsit helyrerakni a viszonyt, beszélgetni, érdeklődni a másik iránt, újra megtanulni együttérezni vagy csak meghallgatni. Az örökös panaszkodás helyett idén érezzük magunkat jól, és ne hagyjuk, hogy egy-egy jelentéktelen konfliktus mérgesítse kapcsolatainkat.

Most hó eleje van, úgysincs pénzünk – hát takarózzunk be nyakig és álmodjunk a tengerpartról – hideg napok jönnek!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább