Extrém pénzért elkelt tárgyak az eBay történetében

A már húsz esztendeje működő internetes piac, az eBay mára a legnépszerűbb webes bolttá nőtte ki magát. Lényege az, hogy bárki (szinte) bármit eladhat, vagy vehet, legyen az új, használt vagy gyűjtői darab. Az utóbbiak ihlették mai cikkemet, sikerült kiválogatnom az öt legtöbb pénzért eladott terméket evör az eBay-en. (Címlap: Pinterest)

Magam is sok (számomra) értékes holmihoz jutottam hozzá az elektronikus piacon. Az aukció része egészen izgalmas, sokszor éjjeleket maradtam fent, hogy megnyerhessek egy iPod tartozékot, vagy egy Abercrombie And Fitch pólót. Persze kicsiben, hisz ezek 5-10 dolláros apróságok.

De evezzünk át az extrém vizekre, mert léteznek olyan vásárlók és gyűjtők, kik pénzt nem kímélve vásárolnak tárgyakat pár kattintással az eBay-en. Ismerjük meg az öt árverésre bocsátott extrém drága tárgyat, melyek az elmúlt húsz évben keltek el a portálon:

Zagami meteorit a Marsról

 

A jó 140 millió kilométert megtett 1,3 milliárd éves kőzet, mely a Mars nevű bolygóról utazott a világűrben, a Föld bolygót választotta.

A Zagami névre keresztelt meteorit legnagyobb darabját Nigériában találták meg 1962 októberében.

Sokáig a nigériai Kaduna múzeumban volt kiállítva ez az űrből jött csoda, majd 2006-ban felrakták az eBay-re és azonnal elkelt 450.000 dolcsiért.

Jövööök, hogy eladhassatooooook!

Golfozgatás Tiger Woodsszal

Lennél olyan nagymenő sportoló, hogy az eBay-en áruljanak egy órát az életedből?

2002-ben ilyen volt Tiger Woods, a világ egyik leghíresebb golfjátékosa. Sorban söpörte be a kupákat, és már zsinórban öt éve választották a világ legjobb játékosává.

Ugyanebben az évben az egyik golfklub felrakott az eBay-re egy délutáni golfozást a legendás játékossal. A fickó, aki 425.000 dollárért megnyerte az aukciót, Tiger Woodsszal és három másik haverjával golfozgathatott egy jót.

Az eredeti Hollywood felirat betűi

Érdekesség: Tudtátok, hogy az amerikai filmipar szimbólumaként számon tartott 9 betűs „Hollywood” felirat 1923-tól 1949-ig úgy szerepelt a hegyoldalban mint „Hollywoodland”?

1949-ben úgy határoztak a kaliforniai honatyák, leszedik a landet, mert túl hosszú a 13 betű. Ám 1978-ban lecserélték a már fél évszázada díszelgő „Hollywood” feliratot is, és 2005-ben árverésre bocsátották az eBay-en.

A kikiáltási ár 200.000 amerikai dollár volt, végül 450.000 dollárért keltek el az eredeti betűk.

Albert Einstein levele

Amikor Einstein bemutatta a relativitás-elméletet, az E=MC2 teóriája azonnal mély nyomot hagyott a fizikában.

Az 1954. január 3-án, Erik Gutkind filozófushoz írt levelében Isten létezéséről és a vallásról alkotott véleményéről írt. Az eredeti levél borítékostul, a híres nyelvű Einsteinünk által lenyalt bélyeggel, 2012-ben árverésre került az eBay-en, majd gyorsan el is kelt, potom 3 millió amerikai dollárért.

Gulfstream II repülőgép

Durva, hogy ebben a kényelmes internetes világban akár két kattintással már egy sokmilliós repülőgépet is vásárolhatunk magunknak.

Listánk élére egy igazi csoda került: a Grumman Gulfstream II a magángépek mintapéldánya, ami 12 utast szállít magas luxuskörülmények közt.

2001-ben egy afrikai légitársaság vásárolt egy ilyen gépet 4,2 millió dollárért az eBay-en. Igaz, a gép nem a legdrágábban eladott tárgy az eBay-en, viszont a méreteit tekintve a legnagyobb sikeresen megvásárolt dolog az internetes bolt történelmében.

 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább