A megyeelnök Dunaszerdahelyen egyeztetett

Február 5-én Dunaszerdahelyre látogatott Jozef Viskupič, Nagyszombat megye újonnan megválasztott elnöke, hogy találkozzon és egyeztessen a járásunk polgármestereivel.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

A Városi Hivatalban Hájos Zoltán polgármester üdvözölte az elnököt és a vele együtt a városba érkező alelnököket, majd a városháza nagy üléstermében került sor arra a találkozóra, ahol a Dunaszerdahelyi járás településeinek polgármestereivel egyeztettek a megye vezetői.

A cél az volt, amint azt Jozef Viskupič is megjegyezte, hogy az ilyen találkozók megismerkedjen az egyes régiók legfontosabb problémáival. A dunaszerdahelyi immáron az ötödik járási találkozó volt, amint  a megye irányítói abszolváltak.

„Jeleztük szándékunkat, hogy az ún. M17-es találkozókat szervezzünk a megye tizenhét városának polgármestereinek részvételével, s bízom benne, hogy az első ilyen találkozóra már márciusban sor kerülhet”

 

– tudtuk meg az elnöktől. Évente kétszer vagy négyszer szeretnének ilyen módon egyeztetni. Hangsúlyozta, láthatóvá kell tenni a megyei hivatal munkáját, amely a polgárok érdekében dolgozik.

A Dunaszerdahelyi találkozón elhangzottak kapcsán kiemelte, hogy a helyi polgármesterek egyik kiemelt kérdésként említették az infrastrukturális kihívásokat az R7-es gyorsforgalmi út tervezett építése kapcsán, amely a megyei utakat majd nagyban megterheli. Ennek kapcsán a megyeelnökök találkozóján Érsek Árpád közlekedési miniszterrel Viskupič erről mindenképp egyeztetni fog.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk weboldalon.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább