A férfiak világa ez?

This is a man’s world. A hódító férfi világa. Távoli kontinenseket fedez fel, átírja a történelmet, aztán meghódítja a fél világot, majd annak másik felét. 

Nyitókép, a szerző portréfotója: Jojo Samek

Míg a férfi töretlenül hódít, a nő csábít és igéz, időtlen idők óta. A színfalak mögött számos történelmi döntés a hálószobában, és nem a tárgyalóasztal mögött született:

Olvasd el ezt is: 

Hogyan edz Madonna?

Kleopátrától kezdődően Edith Wilson és Eleanore Roosevelt-ig – mialatt Woodrow Wilson és Franklin Roosevelt az I. és II. világháború alatt az Egyesült Államokat, politikai döntéseiket feleségük irányította.

This is a man’s world. A racionális férfi világa. A férfi fizikai törvényszerűségek és képletek sokaságát állítja fel. A természetfeletti, intuitív dolgok helyett a józan észben hisz. Tételeket igazol és pontos számításokat végez, de mégsem tudja kiszámítani előre egy nő reakcióját. Az, hogy ő „már kiismerte őket”, csak tündérmese, illúzió. Az általa használt relativitáselmélet ezen a ponton megbukik, relatíve, egy nő megfejthetetlen:

vajon az igen mikor jelent igent, és a nem mikor igent, és a nem mikor nemet, és a nem mikor talánt, ez a talán mikor jelent igent, és ugyanez a talán mikor nemet?

 

This is a man’s world. Az időt uraló férfi világa. Ő a percekkel mérhető időben él, míg a nő azt akarja, hogy a férfi örökké a karjaiban maradjon. A férfi megfoghatóvá teszi az időt, feltalálja a naptárt, de mit ér vele, ha a nő időhöz való viszonya szeszélyes. A nő máshogy érzékeli az időt, gyűlöli az órákat és az ekkorra legyél kész típusú kijelentéseket – ezek már a születésük pillanatában kudarcra vannak ítélve. Történetesen, Zsanett 5-re sosem lesz ott a szökőkútnál…

This is a man’s world. Az önző férfiak világa. Ez a tény az evolúciós folyamat hozadéka – az évezredek során a férfiak az élet harcaiból jobban kivették a részüket. A mamuttal majd a lövészárkokban folytatott harcok során túlságosan megszokta, hogy önmagát helyezze előtérbe.

This is man’s world. Az állandó kísértésben élő férfi világa.

A férfi poligám, minél több nőt szeretne (akár egyszerre is…) megtermékenyíteni. A nő statikusabb, a férfi állandó mozgásban lévő teremtmény.

 

Néhány vonása már gyermekkorától végigkíséri őt: létrehoz, rombol majd újra épít. Alkot és pusztít. Ez is az ő világa.

This is a man’s world. A felnőtt férfi világa. Ő falakat épít maga köré, a nő pedig ledönti azokat, hogy megszerethessék egymást.

This is a man’s world. A férfiak világa ez. És ez a világ semmit sem érne, semmit, egy nő nélkül.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább