Marianna ír: Hogyan edz Madonna?

A választ talán már sejtheted: közel sem úgy, mint te. Lehet, hogy órákat töltesz az edzőteremben, de még mindig fényévekre jársz Madonna tempójától. A pop (és szerintem az Univerzum) királynője testét hihetetlen önfegyelemmel, kíméletlenül és megingathatatlan kitartással tartja karban.

Nyitókép: Jojo Samek

Kompromisszumot nem tűrő maximalizmusa testedzésekor is jelen van. Elkötelezettségét nézve Madonnát profi sportolónak tekinthetjük: napjai nagy részét edzéssel és gyakorlással tölti. 2010-től Hardy Candy Fitness néven saját fitnesztermeket futtat világszerte, Berlintől Moszkváig. Akkor ugorjunk neki, még egyszer: hogyan edz Madonna? „Szürreálisan” – így jellemezte Stacey Griffith, a sztárok kedvenc edzője.

Madonna napi 5 órát edz, a hét hat napján. Igen, most jöhetne az a rész, hogy szakácsnő, bébiszitter és asszisztensek közreműködésével könnyű a nap akármennyi óráját a saját testünknek szentelni, de Madonna napi mozgásprogramját és színpadi teljesítményét nézve nem a könnyedség a megfelelő jelző.

Agresszív, irdatlan tempót diktáló, holisztikus. Szóval: csinálja utána, aki tudja…

 

Az edzésterve változatos, amelyben az intervallumos kardióedzések (futás, biciklizés) mellett helyet kapnak különféle küzdősportok (a karatétől egészen a boxig), az úszás, a jóga, a pilates. A kedvence az Ashtanga jóga, amely a jógának egy dinamikus változata, és melyre napi 90 perctől egészen 3 órát szán. Mindezt súlyzós edzéssel egészíti ki, melyhez Madonna kis, 1-2 kilogrammos súlyzókat használ, a tömegnövelés helyett a szálkásítás a cél.

Mindennapos táncedzései alapját dinamikus, akrobatisztikus hip-hop táncelemek képezik. (Hm… Költői kérdés: Hány éves is lesz idén Madonna?)

http://www.ladyo.it/madonna-inventa-red-velvet-un-nuovo-modo-di-fare-fitness/

Talán Madonnát is lenyűgözi a tökéletes test ideája?

Azé a testé, amelyik mindig egy karnyújtásnyira van tőlünk, de mégsem érjük el? Azé, amelyik Platón barlangjában árnyékként vetítődik a falra, és amelynek megszerzésére olyan nagyon áhítozunk? Ha egy nap felfedeznéd magadban ezt az ideát, jobban elfogadnád magad? Mi lenne, ha elhinnéd, hogy az idea te magad vagy és feltételek nélkül szeretnéd magad, mondjuk mától?

A tested elfogadása saját magad elfogadása – ha szereted a tested, szereted önmagad. Madonna Secret-jét idézve: „Until I learned to love myself I was never ever lovin‘ anybody else”

(Míg meg nem tanultam szeretni önmagam, Nem szerettem senki mást sem).

 

És millióinak lehet példaképe egy önmagával, a nőiességével és testével maximálisan elégedett nő.

Utána csinálnád? So, strike the pose!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább