Mit gondolnak a dunaszerdahelyi színház ötletéről?

A dunaszerdahelyi kőszínház ötlete egyre nagyobb figyelmet kap a régióban, éppen ezért a Dunaszerdahelyi.sk a téma kapcsán kérdez meg érintetteket a kultúra, közélet és a politika területéről.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

A színház kérdése a február 20-i képviselő-testületi ülésen is szóba került, amelyen Hájos Zoltán polgármester elmondta, valóban megkeresték annak ötletével, de még nem került elkészítésre az a tervezet, amelyet a színház ötletgazdái a képviselőknek is bemutathatnának, pedig azt még az elmúlt évben ígérték. A fenntartás kapcsán Hájos megjegyezte, egy ilyen intézményt a város nem tud maga fenntartani, de természetesen elkészülte esetén ő el tudja képzelni, hogy az önkormányzat támogassa a felvidéki kultúra ilyen jelentőségű dunaszerdahelyi intézményének működését.

Sziklai Krisztina, a Rivalda Színház színésze, illetve Czajlik József, rendező, a kassai Thália Színház igazgatója ebben a cikkben válaszol, míg Antal Ágota, dunaszerdahelyi városi képviselő és Volner Nagy Melinda, a Dunaág Néptáncműhely művészeti vezetője ebben a másikban.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább