Csütörtöktől szerdáig: 12 program az egész hétre

Egy újabb hét tele programokkal, melyben mindenki talál kedvére valót! Mától egészen szerdáig találunk többek közt könyvbemutatót a dunaszerdahelyi maffiáról, filmvetítést, színdarabot, hiphopbulit, felvidéki rock’n’roll-koncertet és gyermekműsort.

Kiválasztottam a 12 legjobb programot a környéken, lapozzátok át, hova is érdemes menni!

Felhívjuk a figyelmet, hogy az általunk ajánlott eseményekre szóló belépőkről információkkal nem, vagy csak korlátozott mértékben rendelkezünk. Az eseményekre mutató linkeken vagy a szervezők weboldalain adott esetben bővebb információt találnak.

Mivel a rovat csütörtöktől szerdáig hivatott ismertetni az eseményeket, kezdjük is az első nappal:

Csütörtök (márc. 22.)

Simai Kristóf – Szarka Gyula: Zsugori (Zenés vígjáték)

Komárom, Jókai színház

A Komáromi Jókai Színház a Soproni Petőfi Színházzal koprodukcióban állítja színpadra Simai Kristóf és Szarka Gyula művét, Katona Imre átdolgozásában. Többek közt olyan kedvencek játsszák a darabot, mint a Jászai Mari-díjas Fabó Tibor, Mokos Attila, vagy Holocsy Krisztina. Bővebb infót a szereplőkről és a történetről itt találsz.

Az előadás 19:00-kor kezdődik

Belépő: 15 euró

Péntek (márc. 23.)

Szarka Tamás (Ghymes) és zenekara

VMK, Galánta

Pénteken 19.00 órától Szarka Tamás és zenekara ad koncertet Galántán, a Városi Művelődési Központban. A koncerten legújabb albumáról hallhatunk dalokat, de egy-két, mára már klasszikussá vált darab is műsorra kerül.

Zenekarában Horváth János zongorázik, Harmati Máté szintetizátorozik, Jelasity Péter szaxofonozik, Takács József ‘Jozzy’ gitározik, Borbély Mátyás basszusgitározik, Lau János dobol, Eszes Viki pedig énekel.

A koncert 19:00-kor kezdődik

Belépő: 15 euró


ConnAction #12

NFG Klub, Dunaszerdahely

A mindig teltházas NFG-s ConnAction partyk a dunaszerdahelyi drum and bass gyűjtőpontjai. Most pénteken 12. alkalommal kerül megrendezésre. Ha szereted a drum and bass zenét a hullámos liquidektől a jump up-on át egészen a dark step-ig, a klubban a helyed! Az eseményt itt találod.

Az est fő fellépője a dunaszerdahelyi The Grove zenekar, kedvcsinálóként nézzétek meg legújabb klipjüket:


Elveszett dalok – Triász koncert

Sup Sup, Somorja

A somorjai Sup Sup Music Clubban koncertezik péntek este a Triász zenekar. A csapat tagjai nem ismeretlenek a nagyközönség előtt: Kálmán György (Dinamit, Pandora, Dirty Dance) – ének,  Sipos Péter (Irigy Hónalj Mirigy) – ének, Jankai Béla (Dinamit, Prognózis, Boxer, Omega) – billentyűk.

A koncert 20:00-tól kezdődik

Belépő 15 euró.


Rock’n’Roll from Felvidék

Soul Hunter Music Club, Dunaszerdahely

Ha a blues, és a rock’n’roll közel áll a szívedhez, pláne, ha ez felvidéki bandáktól szól, akkor pénteken nyomás a Soul Hunterbe! A kedvenc blues fivéreink, a The Butchers, valamint a The Rockefellas és a Túlontool zenekar koncertjeit hallhatod! Az esemény linkjét itt találod.

Kezdés: 20:30

Belépő: 3 eur

Íme a The Butchers legújabb klipje:

Szombat (márc. 24.)

Ötödik Pecsét

SNITT filmklub, Nagymegyer

Nagymegyeren, a Szent István utcai Zárdában a magyar mozitörténelem egyik legmenőbb gyöngyszemét, az Ötödik Pecsét c. filmet vetítik.

Röviden a tartalomból:

1944. A kiskocsmában a törzsvendégek (az órás, a könyvügynök, az asztalos, a fényképész és a kocsmáros) mindennapos dolgokról beszélgetnek. A borjúszegy elkészítésének módjáról, az ismerősökről, meg arról, hogyha módjuk lenne haláluk után feltámadni, a gazdag zsarnok vagy a szerencsétlen, de tisztességes rabszolga sorsát választanák-e. Nem is sejtik, hogy a felvetett elméleti kérdésre másnap már a nyilasok kínzókamráiban – a gyakorlatban, tetteikkel kell felelniük.

Az eseményt itt találod.

A belépés ingyenes.


Konkoly presents: Akkezdet Phiai,

SF Projekt Turne: Siska Finuccsi, Mikee Mykanic, TKYD

RÉV – A Magyar Kultúra Háza, Komárom

Az év hiphopbulija készülődik Komáromban, a Révben szombat este. A mai szcéna legismertebb alakjai bukkannak fel egy-egy koncert vagy DJ-szett erejéig.

Az esemény este 20:00-kor kezdődik

Belépő: 6- illetve 8 euró

Vasárnap (márc. 25.)

Preßburger Klezmer Band albumkeresztelő koncert

Nová Cvernovka, Pozsony

Egy csodás vasárnapi program lehet a Preßburger Klezmer Band koncertje, melyen a legújabb albumuk kerül bemutatásra, majd ünnepélyes megkeresztelésre Baladen címmel. Főleg balkán, latin és jazz stílusú zenékre számíthattok. Az eseményt itt találod.

A koncert 19:00-kor kezdődik

Belépő a helyszínen: 16 euró


Alma együttes

VMK, Somorja

A hétvégi programok nemcsak felnőtteknek szólnak, vasárnap a somorjai VMK-ban az Alma együttes ad délutáni koncertet kicsiknek és nagyoknak.

Az eseményt itt találod.

Belépő: 10 euró

Az együttes legsikeresebb dala, a Ma van a szülinapom manapság az egyik leggyakrabban megosztott hazai tartalom a Facebookon:

Hétfő (márc. 26)

A KLÁN – regény a dunaszerdahelyi maffiáról

Csaplár Benedek VMK, Dunaszerdahely

A Családi Könyvklub hétfő este Szomolai Tibor: A KLÁN, regény a dunaszerdahelyi maffiáról c. könyvének bemutatójára invitál a dunaszerdahelyi VMK-ba.

„A klán” című bestseller nem szokványos maffiaregény…

A történetben a „dunaszerdahelyi gengszterek”, azaz a messze földön híres „PÁPAY-KLÁN emberei” és a „könnyű nők” mellett színes kavalkádban vonulnak fel politikusok, bukott kommunisták, rendszerváltók és számtalan más fura szerzet, akik mindannyian hozzájárultak egy jobb sorsra érdemes ország tönkretételéhez.

Az eseményt itt találod.

Kezdés: 18:00

Kedd (márc. 27.)

A Tollas Rádió 86. adása

NFG klub, Dunaszerdahely

Csallóköz első underground rádiója, a Tollas Rádió a dunaszerdahelyi NFG klubból közvetít kéthetente élőben. A 86. adásban Dreeko és Csiri mutatja be debütalbumát, folytatódik Hipik Anna verses rovata, Varga Bianka Erzsi mamás tereferéje és Kultúrgáza, Tóth Helen művésznő könyvajánlója, Kovács Andrea estimeséje, az adás második felében pedig egy élő filmes blokk FujiPetivel, a rádió filmesztétájával.

Az adást a stream.tollas.org címen hallgathatod este 20:00 órától

Szerda (márc. 28)

Okash & Wazzovski

Nu Spirit Bar, Pozsony

A dunaszerdahelyi Nagy Péter, alias Wazzovski és jómagam (Okash) már évek óta havi rendszerességgel játszuk a laza house-zenéket a legendás pozsonyi Nu Spirit Bar-ban. A hely csodás, a vendégek mind zeneimádó, kultúrában tevékenykedő arcok, ezért is magasan ajánlok egy estet kipróbálni a Medená utcában. A Durvacrew In Da House méltó befejezése a bulihétnek!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább