Április

KLIKK-ARCHÍVUM

„…Április! Esőt érlelő
Mindig felhőből bújsz elő!
Te is felhő vagy, csupa víz:
ázik a rigó, fürj, fecske, csíz,
a rét s réten a kiscsikó –
Szeszélyedben nincs semmi jó.
Fejünkre zuhogsz záporozva,
aj, Április, tavasz bolondja!…”

(Kormos István: Kerek Esztendő)

A fenti néhány sor is bőven tesz utalást arra nézvést, mi minden várhat ránk az év negyedik hónapjában (Azért hó már nem lesz, ugye?). A természet hard resetje után végre alkalmas az időjárás arra, hogy több időt töltsünk a szabadban. Kockás pokrócot és bicepszeket feszíts!

A cikk megjelent a Klikk Out 2016/04. számában.

A szép kirándulóhelyekért nekünk, csallóközieknek nem kell messzire mennünk, hiszen a Kürti-sziget, Patonyrét vagy a Tőkési-ág is bővelkedik élővilágban, természeti kincsekben egyaránt. Nemcsak szemet gyönyörködtető tájakat lát azonban az, aki a langyosabb idő közeledtével a természetbe indul kikapcsolódni…

Séta közben többfelé észrevehetők erdőszélekre összehordott építkezési hulladék- és szemétkupacok, a holtágak, kanálisok zavartalanságából pedig olykor-olykor üvegek, gumiabroncsok, bútoralkatrészek bukkannak elő. Felfoghatatlan, hogy miért locsol valaki fáradt olajat és szennyvizet a patakba, mi okból hagyja hátra maga után a piknikezés során keletkező hulladékot.

Hol tanultátok ti ezt a nemtörődömséget?

Nehéz elismerni, hogy a kényelmes életmód révén olyannyira ellustultunk, hogy nemcsak a világot befolyásoló események, de már a közvetlen környezetünket érintő kérdések sem mozgatnak meg bennünket. Az átlagos érdeklődési terület a pénzkeresésre, majd a szerzett javak elköltésére irányul, minden mást „haszontalannak“ ítélve dobunk félre. Erre kell gyúrni, vazzeg, és erre szeretnénk benneteket ösztönözni mi is.

Puszi-pacsi!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább