Szerelmünk elcseszett lapjai

„Nem lesz könnyű, iszonyú nehéz lesz. Minden nap meg kell küzdenünk, de én erre vágyom, mert akarlak téged mindenestül, örökre, együtt, minden nap” – hangzik el a prognózis minden idők egyik legromantikusabb filmjében. Ennél a pontnál még a legedzettebb szkeptikusok is sírva fakadnak, mert hát van ez a szerelem téma, és ha beléd csap, onnan nincs megállás.

Nyitókép: Jojo Samek

  • Nem lesz könnyű, iszonyú nehéz lesz. Minden nap meg kell küzdenünk, de én erre vágyom, mert akarlak téged mindenestül, örökre, együtt, minden nap” – hangzanak el a mondatok pár ezer kilométerrel odébb Hollywoodtól. Minimál díszlet, kevesebb smink, sokkal több elfojtott indulat. Nehézségek, bonyodalmak, megszegett ígéretek, a szavak tőre a szív legmélyéig hatol.
  • Hogy nem lesz könnyű? Megőrültél? Én csak a könnyed dolgokat bírom elviselni, úgyhogy inkább lelépek. Szép vagy bébi, a történet még szebb, de én nem vagyok Ryan és te sem Rachel. A kinti eső véletlen egybeesés, ahogy a viharfelhők szétoszlanak, az érzelmeink vihara is elcsendesül. Always look on the bright side of life (Mindig az éle napos oldalát nézd). Ja, bocs, ez már egy másik film.

Annyi emberrel találkozunk nap mint nap. Szerelmek jönnek, mennek, több, aki elmegy és kevesebb, aki marad. Aztán megjelenik ő és az életed 180 fokos fordulatot vesz.

Miért pont ő jött veled szembe az utcán?

 

Nem hiszem, hogy létezik jó válasz.

Mit hoz magával az életedbe?

 

Visszahozza a múlt kirakósait és néhány apró eltéréssel ugyanazt a forgatókönyvet lapozod? Megint a múltbeli sémák ismétlődnek vagy a lapok sorai egy új jövő kezdetét rejtik?

Nemsoká a múltam egy darabja leszel, mert csak olyan történet lehet a miénk, ami hamarosan véget ér? Carpe diem, éljünk a pillanatnak, de nem lenne az éppen megélt pillanat szakrálisabb, ha tudnánk, hogy az idő a mi oldalunkon áll?

Nem mi választjuk meg a szerelmet. És bármit is ígér az elején, sosem veszélytelen.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább