A dunaszerdahelyi Komenský utcából a világszínpadra!

Fotó: Branislav Vincze

Igaz vasárnap van, de mára zárva maradt a Vikkendhouse. Míg a következő epizód elkészül, addig hallgassunk, illetve nézzünk meg egy videófelvételt a Komenský utcából. A házban jó pár zenés videó került rögzítésre és volt közvetítve élőben az interneten. A legjobb hazai és külföldi feltörekvő zenészek mutatták meg DJ és élő produkcióikat a dunaszerdahelyieknek és az közvetítésre csatlakozóknak.

A RWD.FM videószettek egyik legkiemelkedőbb zenész ura Juraj Hrabal, alias Jimmy Pé. Neve sokfelé ismert, jelenleg ő Szlovákia legtehetségesebb elektronikus zenei előadója.

Az első saját zenéjét tíz éve írta, azóta valami hihetetlen energiával tolja a tört ütemeket és a mély basszusokat. Ez idő alatt az alkotásai az égig emelték, nemcsak neves előadók (The Gaslamp Killer, Hudson Mohawke) játsszák zenéit és öregbítik hírnevét, de idén már leküldött egy kínai illetve pár hete egy amerikai turnét. Továbbá a múlt héten került ki a Forbes magazin cikke, melyben Jimmy Pé-t besorolták a 30 legtehetségesebb 30 alatti szlovák alkotó közé.

Jimmy Pé első dunaszerdahelyi szereplése (ami még DJ-szett volt), 2014-ben történt a Komenský utcai Durvacrew házban. A következő, 2015-ös szettje már teljesen élő produkció volt tele sok digitális kütyüvel, mozgásra reagáló szintivel.

Az utóbbit választottam erre a kellemes vasárnapi délutánra, amely kellően bemutatja az úriember zenei világát és tökéletesre fejlesztett hangzását. A videót több ezren látták már az első hetekben. Már akkor érezhető volt, hogy emberünkre sokan kíváncsiak a nagyvilágban.

Íme, Jimmy Pé és az ő RWD.FM szettje a néhai Durvacrew házból:

Kellemes vasárnapot!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább