Kis Medgyeske nagy tehetsége

Megjelenhetett ez a történet ezerszer is, akkor sem lehet kihagyni a cikkből, ami Medgyes-sportdinasztiáról szól. Tehát, kezdem.

Az apa

Volt egyszer egy apa, Medgyes Józsi, akinek a nevéhez fűződik – és ezt bátran kijelentem – a DAC-történelem legkatartikusabb pillanata, amely a képzeletbeli sárga-kék krónika százezerszer átlapozott oldalain található. 1985. Minden idők első hazai DAC–Sparta meccse. 9129 néző.

A 77. percben a csereként beállt Józsi szépít – 2:3. Kilencvenedik perc. Józsi kiegyenlít…

 

Újonnan belehalok az örömmámorba, újonnan sírok, nevetek, s boldog vagyok, miközben pörögnek a régmúlt jelenetei.

A fiúk

A DAC-legenda idősebb fia, akit szintén Józsinak hívnak, karrierje során eljut az elsőligás szerepléshez is.

Az írás megjelent a Klikkout 2018/4. számában. 

Történik most – a ritka tehetséges szenior Józsi fia, Sinan, aki most 24 éves és szintén „zenész”, talán vár egy igazi edzőre, aki kiosztja neki a sallerokat, hogy a tehetségét maximálisan kihasználja a zöld gyepen.

A lány

Renáta, szenior Józsi lánya. Magasugróként kezdett, de igazán a távolugrással robbant be. Az egyéni csúcsa 679 cm. Legnagyobb sikere a 2010-es barcelonai atlétikai Eb hetedik helye. Az óriási konkurencia mellett, amely a női távolugrást jellemzi, ez egy elképesztő eredmény.

Jojo Samek felvételei

A kis Medgyeske

A kis hölgyemény távolugró, és a szakma szerint látványos stílussal és remek ugrótechnikával rendelkezik. Ugrótechnikája azonos a világcsúcstartó Galina Csisztjakováéval. Persze, a lélegzetelállító 1988-as világcsúcs (752 cm) elérhetetlen, nem csak Renátka, hanem szerintem mindenki számára. Manapság csak szórványosan ugorják át a csajok a hét métert, képletesen mondva, ennek a világcsúcsnak Lentilky-feelingje van…

Idén, a szezon kezdetén Renátka már 546 centiméteren szárnyalt. Megjegyzem, 2004-es korosztály.

Ki merem jelenteni, hogy a kiváló technika, s a testi adottságok (hosszú lábak…), nagy előrejelzés.

 

Persze, kell hozzá egészség, szerencse, sok munka és a Jóisten akarata is, hogy az álmok valóra váljanak.

A kis Reni édesanyjával sokszor emlegettük az 1984-ben elért szlovák csúcsot (701 cm), amely Eva Murková lelkén szárad. Manapság, Vodnyánszká Renáta, alias kis Medgyeske eredményeinek tudatában, köszönés helyett használom a „701 centit”, amikor találkozom az édesanyjával. Pakliban van.

Sok sikert Medgyesék, és önöktől kedves olvasók azt kérem, kísérjék figyelemmel ezt a történetet, mert – és most egy filmcímmel búcsúzok – Csillag születik!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább