Édeshármas

Egy, két, há´, fújd el a gyertyákat, és amit kívánsz, valóra válik. Hát hogyne válna, az élet pont így működik, nem igaz? Fura, hosszú idő után most nincsenek hosszú távú terveim. Inkább csak sodródom, hagyom, hogy a dolgok maguktól alakuljanak körülöttem. Hiszek a holnapban, de a holnaputánban már nem. De ez a nap más, mint a többi, ezt te is jól tudod.

Címlapfotó: Jojo Samek

– Ma még nagyobb lángon kell, hogy égj adják az instrukciót barátnőim.

 

Egy, két, há´tequila, értem, értetek és egy boldog jövőért. Kavarognak a gondolataim. A múltam hallatja hangjait, a jelenem kérdéseit majd az a jövő válaszolja meg, ami egyelőre hallgatag. Snitt,végre kiürül az agyam. Ahogy az ital végigfut az ereimben, a ruháimmal egyetemben a józanságom is levetkőzöm.

Egy, két, há´lépés a táncparkett felé. A zene és a tánc a korlátok nélküli szerelmem. Nem gondolok a tegnapra és a holnapra se, megszűnik a tér és az idő, a kitáguló pillanat súly nélküli eksztázisként áramlik bennem. Ma éjjel csak ő birtokol, minden mosoly és elejtett könnycseppem neki szól. Bocs, fiúk, a szívem ma éjszakára foglalt.

One, two, three, one, two three drink, throw em back, til I lose count – szól a zene a háttérben és én átadom magam a szenvedélynek.

A bennem kavargó érzéseket a tánc nyelvére fordítom, a mai privát showban lecsukott szemmel, teli pohárral táncolok át a hajnalba.    

 

Egyet, kettőt, hármat üt az óra, irány haza, Hamupipőke. Mindkét lábbelim a helyén van – konstatálom a nappalimban ülve.

Egy, két, há´aszpirin, ugyanennyi réteg smink, a fiesta hangulat még korántsem ért véget. Ki az utcára, be a stadionba, ahol másnap délután a mámor folytatódik. És micsoda mámor ez… A fejem még zúg az előző esti varázslattól, most a fiúk varázsolnak el. Egy, az új fiú újfent betalál, szép remények, kettő, „ó, kapitány, kapitányom” – állnak fel holt költőink könnyes szemmel az asztalra, a stadionban ugyanennyi emócióval teszi ezt nyolcezer ember. Három. Hát persze, hogy három.

Elképesztően szimbolikus, hogy ahová az elmúlt napokban léptem, ott hármas termett. Ezek után senki ne próbálja bemesélni, hogy nincs végzet.

 

33. Három és három. A legújabb én, a világ hármas leosztásának szimbolikájába fordulva. Szellem-test-lélek. Múlt-jelen-jövő. A törvényes rend, a sors és a végzet száma. Sokoldalúság, tudásvágy, nyughatatlanság, felelőtlenség, elemi vonzerő – mindezt magában hordozza a legújabb kedvenc számom.

Ez lenne a régi-új énem? Ám, legyen, legyünk barátok – tűnődöm el.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább