Klikk Out Vikkendhouse: Egy délután McCartney-val

A vasárnapi Vikkendhouse mixsorozat bónuszaként ma utazzunk vissza a The Beatles egyik kulcsfigurájával, Paul McCartney-val a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek zenei világába. Töltsük ezt a csodás délutánt vele és azokkal a zenékkel, amelyekről tán keveset tudunk, vagy amiket még sosem hallottunk.

Azon kívül, hogy a The Beatles mind zeneileg, mind stílusilag átformálta a világot, tagjai külön-külön is hatalmas kockákkal gurigáztak. Túlzás nélkül Paul McCartney minden idők legsikeresebb popzenei előadója. Feleségével, Linda McCartney-valPercy ‘Thrills’ Thrillington, Wings és The Fireman néven is adott ki zenéket a híres Abbey stúdióból.

A minap egy NTS rádiós zenehallgatás során volt szerencsém találkozni Paul kevésbé ismert dalaival, melyek hallatán felbuzdulva jegyzeteltem a címeket és éreztem azt a kedves késztetést, hogy a zenéket egy csokorba szedjem és egy mix formájában átadjam nektek.

 

A következő egy órában lazítsunk Paul sideproject-jeivel, pszichedelikus rockzenéivel, diszkós, dubos remixeivel, lágyan simogató instrumentális és rendkívül magas színvonalon hangszerelt ritkaságaival. Kellemes zenehallgatást!

A mix:

Tracklist:

1. Wings – Bluebird

2. Percy ‘Thrills’ Thrillington – Uncle Albert / Admiral Halsey

3. Wings – Let ‘Em In

4. Wings – Goodnight Tonight (Special Disco-Mix / 1979)

5. The Fireman – Transpiritual Stomp

6. Paul McCartney – Pretty Little Head (1986 Unreleased Alternate Extended Remix)

7. Paul McCartney – Press (Dub Mix)

8. Paul McCartney – Check My Machine

9. Paul McCartney & Wings – Tomorrow

10. Paul McCartney – Blue Sway (With Richard Niles Orchestration)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább