Anyus ankét: Így kirándultok Ti!

Végre megérkezett a jó idő! Három olyan anyukát kérdeztünk, akik szívesen megosztották velünk nyári terveiket és közben számos jó ötletet is adtak.

Íme, kérdésünk:

Milyen szabadidős tevékenységeket kedveltek leginkább, és mennyi időt, energiát fordítotok az egyes kirándulások megtervezésére és előkészítésére?

 

Varga Veronika

Egy 3 éves és egy 3 hónapos kislány anyukája

Ez a nyár a megszokotthoz képest másképp fog telni, mivel a 3 évesem mellett egy pici babával gyarapodott a család, aki most júniusban lesz csak 3 hónapos.

A napi rutin már kialakulóban van, de még mindig érnek meglepetések. Délelőtt 9 után igyekszünk játékokkal és tízóraival felpakolva kijutni a játszótérre. A nyári készülődést jobban élvezem, mivel nem kell az öltözködésen vitatkozni. Általában másfél-két órát töltünk kint.

Este 5-6 körül már sajnos csak az apukájával tud kimenni, mivel mi ilyenkor a menetrendszerű hasfájós sírással küzdünk. Szerencsére délelőtt jókat alszik a kocsiban, árnyékos helyeken. Programot csak délelőttre tudunk szervezni a hétvégén.

Eddig csak az állatkertbe sikerült együtt eljutnunk és a nagyszülőkhöz.

 

Nyári kirándulás még nincs tervben, de ha túl leszünk az esti hasfájós időszakon, talán elgondolkozunk rajta. Két kicsi gyerkőccel csak a közelben keresnénk bababarát szállást.

Csiba Szilvia

Kislánya 2 éves

Mivel a töltés mellett lakunk, adva van egy óriási lehetőség, a biciklizés. Erre a nyárra az a tervünk, hogy bicajtúrázni fogunk, legalábbis hetente egyszer biciklire ülünk és csak teperünk.

Első körben a bősi Hullám csárdához jutottunk el, amit mind a hárman nagyon élveztünk, de legfőképp a lányunk. Többnapos kirándulást egyelőre nem tervezünk, de még hosszú a nyár. A Balatonhoz mindenképpen szeretnék eljutni pár napra.

Annak is örülnék, ha a környékünket fedeznénk fel. Sok lehetőség van arra, hogy ne kelljen kilométereket autóban ülnünk, csak azért, hogy a szabadban lehessünk.

 

Számomra a legfontosabb, hogy kényelmes legyen az utazás, akárhogyan is történik. Legyen elegendő víz, plusz ruha, és szárított gyümölcs, piskóta. Meg persze ezeken kívül minden más, amire még szükség lehet. Sokszor pakolok felesleges dolgokat, s emiatt nehéz a hátizsákom. Idén ezen szeretnék javítani, vagy legalább egy praktikus pakolási módot kialakítani.

Legyen szép időnk és élvezzük a családdal való kikapcsolódást. Ez a legfőbb, amit a nyárra tervezünk.

 

Kovács Gitka

Kislánya 3 éves

A mi családunkban és a baráti körünkben a kirándulás elsődlegesen a gyerekekről szól, hiszen az általánosan tizenkét fős csapat fele gyerkőc, akik még főleg az ovisok táborát erősítik.

Visszatérő vendégek vagyunk egy kifejezetten bababarát hotelben Zalakaroson, ahol eddig csak jó tapasztalatokkal gazdagodtunk az évek során. 

 

A főleg 4-5 napos pihenések alkalmával ez a hotel minden tekintetben megfelel számunkra, hiszen a wellness részleg nem csak a felnőtteket fogadja nagy szeretettel – masszázsok, szaunák – hanem a kicsik is bőven kiélvezhetik a pancsolás minden pillanatát, mivel több gyermekmedence, csúszda, játszótér, játszókuckó várja őket, emellett sok gyermekprogrammal készülnek a hotel alkalmazottjai. Kitűnő és bőséges étel- és italválaszték gondoskodik arról, hogy még csak véletlenül sem maradjon senki éhen vagy szomjan.

Esténként, amikor már a kiskacsacsapat eleget fürdött, a városban közlekedő kisvonattal bezakatolunk Zalakaros központjába, hiszen az esti fagyit nem lehet kihagyni a programból. Természetesen a látnivalók nem csak Zalakaros városából állnak, a környéken több olyan érdekességet is sikerült meglátogatnunk az évek során, ami feldobja a gyerekek és a felnőttek élménylistáját. Bivalyfarm vagy a fegyverespusztai állatsimogató mindig nyerő a gyerekeknél, de a Kis Balaton is csak egy dobásra van.

Az apukák persze a kiérdemelt pihenő alatt a masszázst inkább a helyi borpincékre cserélik – a vidék kitűnő borok otthona. Számunkra ez a hely ideális, mivel a jó tapasztalat önmagáért beszél, és kocsival röpke 2,5 óra alatt oda is ér a család.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább