Álommunkák álomfizetéssel – a 7 legritkább és legjobban fizető munka a világon

Azt mondják, ha olyan munkát választasz, amit szeretsz csinálni, egyetlen napot sem kell majd dolgoznod az életben. Ezzel lehetne vitatkozni, de most lássuk a 7 legfurább és legjobban fizető munkát a világon.

7. Disney látványtervező

Fizetés: 25 000 – 125 000 €/év
Ehhez a munkához nem kis képzelőerő kell, és mérnöki végzettség is követelmény. Ha megvan a kellő tudásunk, már csak el kell képzelnünk és meg kell valósítanunk a legkülönbözőbb Disney épületeket, kosztümöket, tárgyakat és lényeket. Ha más képzel el valamit, akkor azt is meg kell tudnunk valósítani. Erre a munkára bizony nem évente toboroznak embereket.


6. Hivatásos ölelő-alvó társ

Fizetés: 30 000 – 100 000 €/év
Ez a munka pontosan az, aminek tűnik. Ha ezt a munkát végezzük, akkor azért fizetnek nekünk, hogy embereket ölelgessünk akár egy órán keresztül, és ha úgy alakul, akkor akár aludjunk is velük. Még mielőtt ezt bárki továbbgondolná, érdemes megemlíteni, hogy ezt a tevékenységet nappal végzik, mégpedig kávézókban. A profi ölelőket és alvótársakat képzik és még vizsgáztatják is. Az első ilyen kávézót pár évvel ezelőtt nyitották Japánban (hát persze), és azóta az egész világon belopta magát az emberek szívébe. Elvégre, kinek nem esik jól egy ölelés?


5. Privát sziget karbantartó

Fizetés: 35 000 – 195 000 €/év
A szupergazdagok körében elterjedt a trend, hogy szigetet vásároljanak maguknak. Persze ezeket a szigeteket formában kell tartani. A privát szigetek karbantartójának védenie kell a sziget élővilágát, állatait és növényeit, meg kell tisztítania a partot a szeméttől, de ha végzett a munkával, akkor nincs más dolga, mint naphosszat lógatni a lábát a fehér tengerparti homok fölött két pálmafa közé kifeszített nyugágyon, valahol távol a zajos civilizációtól, egy olyan helyen, amelyről a legtöbben csak álmodhatunk.


4. Vizes csúszda tesztelő

Fizetés: 25 000 €/év
Mintha csak egy gyerek találta volna ki ezt a munkát. A tesztelőnek persze van feladata is. Meg kell mérnie a csúszdák magasságát, ellenőriznie kell a biztonságukat, a vízfolyam sebességét, a haladási sebességet és hasonló dolgokat. Ha végzett, azért csak marad egy pici ideje élvezni a vízfolyammal való siklást.


3. Hivatásos Netflix-néző

Fizetés: 20 000 €/év
A feladat egyszerű: filmnézés orrvérzésig. Mármint szó szerint. Ha ezt a munkát szeretnénk végezni, akkor irgalmatlan mennyiségű filmet és sorozatot kell végigseggelnünk egyhuzamban, majd le kell írnunk a véleményünket, és kategorizálnunk kell őket a ránk tett hatásaik alapján. Ez egy olyan munka, amit a számítógépek nem tudnának elvégezni (egyelőre). Ha szeretjük a filmeket, egész nap tudnánk őket nézni, és nem vagyunk válogatósak, akkor ez lehet számunkra az álommeló.


2. Luxuságy tesztelő

Fizetés: 20 000 €/év
Igen. Vannak emberek, akik azért kapják a gázsijukat, hogy a világ luxusszállodáinak legjobb ágyaiban aludjanak, majd véleményezzék a minőségüket. Pihentetően aludt? Elég puha volt a lepedő? Megfelelő magasságban helyezkedik el az ágy? Plusz poén, hogy London szállodáiban például már ágymelegítőt is rendelhetünk magunknak. Mármint egy embert, aki az érkezésünk előtt szépen behuppan az ágyunkba, és előmelegíti nekünk azt.


 1. Hivatásos utazó

Fizetés: 50 000 €/év
Ki a fene ne akarna egész életében kirándulni? Na és teljesen ingyen? Na ugye! A szerencsés kevesek, akik ezt a munkát végzik, a világot járják, és dokumentálják a tapasztalataikat. Bárhol járnak, bármit csinálnak, a megbízó cég állja a cechet, plusz az évi gázsi, plusz az életbiztosításra is mérget vehetnek. Jó mi?

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább