ANKÉT – Milyen volt az NFG-ben májusban?

Májusban is megkérdeztük a dunaszerdahelyi NFG fellépőit, kiállítóit hogyan érezték magukat a klubban.

Az ankét megjelent a Klikk Out 2018/06. számában.

 

Takács Gergely

Monochrome: Life In Concrete (Fotókiállítás)

Takács Gergely, a Szlovák Technikai Egyetem professzora utazásai során feleségével, Sipos Jankával nagy előszeretettel fotózza a különleges, mégis hétköznapi szituációkat az utcán. Májusban Gergely fotói kerültek kiállításra az NFG klubban, ennek kapcsán kérdeztem őt, hogy élte meg a megnyitót, illetve milyenek a klubba látogatók reakciói a képei láttán.

Én eleve úgymond ismert vendég vagyok a klubban, így nem tudom megítélni úgy, mint mondjuk egy zenész, aki először jár vagy koncertezik a klub színpadán. Viszont fura dolog és kellemes érzés, hogy a kiállítás miatt a klub programjának a része lettem.

Nagyon örülök, hogy a klub lehetőséget ad a kezdő művészeknek, fotósoknak, hogy kihasználják a NFG belső falait. Kár lenne üresen hagyni őket, ha már ott vannak.  Remélem, hogy a jövőben ez így is marad.

A megnyitó részemről szokatlan volt, mivel ez nem az én területem, nem érzem otthon magam egy kiállításmegnyitón, főleg hogyha az én cuccaim vannak kiállítva! Örülök viszont, hogy sokan összejöttek és főleg annak, hogy pozitív visszajelzéseket kaptam a képekről, sok belőlük el is kelt még az első napon, ami nagyon jó érzés.

Olasz István

Szer-Elem-Ez? Egy este a szerelemmel versekben

Bandor Éva és Olasz István, a Komáromi Jókai Színház színművészei saját darabjukkal, a Szer+Elem+Ez c. szerelmes verses előadással látogattak el a klubba május 8-án. Teltházasra sikeredett a városunk által támogatott színdarab, melyet kedvenc színészeink nagyon élveztek, és a közönség is nagyon jól szórakozott. Az előadással kapcsolatban kérdeztem Istvánt.

Mivel színészi kezdeti lépéseim galántai középiskolásként a Fókusz diákszínpadhoz kötnek, innentől kezdve a dunaszerdahelyi közeghez valami megmagyarázhatatlan viszonyom alakult ki. Sok barátot találtam itt, akikkel máig tartom a kapcsolatot. Általuk az NFG klubot már kezdeti időszakában, a 90-es évek közepén megismertem, számtalan akción vettem itt részt. Idővel dj-ként is bemutatkoztam, és mindig azzal az örömmel jöttem ide, hogy nyitott, kíváncsi közönségnek játszhatok.

Amikor Bandor Évivel meghívást kaptunk eljátszani a szerelmes verses összeállításunkat, tudtam, hogy itt az NFG-ben ideális körülmények között szólalhat meg az előadásunk. Kis kamaraterem, sok ismerős, kíváncsi, nyitott vendég, akik az összeállításunk minden pontját értik és élvezik. Nagy élmény volt ez mindkettőnknek. Az NFG-t most is nagyon lelkes, jó csapat vezeti, olyan változatos műsorkínálattal, amit a környéken nem is találok máshol.

Hushegyi András

The Butchers, blueskoncert

A DS Blues Club visszatérő eseményén most a somorjai Butchers fivérek koncerteztek a Bitangó zenekarral. Hushegyi János és András rendkívül alázatos munkája és odaadó hozzáállása meghozta a várva várt gyümölcsét, végre egy olyan blues-rock est kerekedett a klubban, amire már régóta vágyott a hazai közönség. Hushegyi Andrást kérdeztem a májusi koncertről és az NFG-ben szerzett élményekről.

A zenekarunk megalakulása óta már jó párszor volt esélyünk fellépni az NFG-ben. Nagyon pozitívnak tartjuk a klub megújulását, egy sokkal családiasabb és modernebb hellyé alakult át.

Ami számunkra igazán jó az NFG-ben, azok a látogatók, Dunaszerdahely szívében egy teljesen más közönséget tudunk megszólítani, mint a legtöbb helyen. Jó látni, hogy olyan emberekék is betoppantak a fellépésünkre, akik nem hallgatnak naponta blues-rockot.

Reméljük, hogy a klub sokáig megmarad és a megújult környezet több és több zenerajongót fog bevonzani.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább