Marslakók a Vénuszon

Nőként és férfiként más bolygóról érkeztünk, más nyelvet beszélünk, más hullámhosszon rezdülünk. Mi, nők, akik a Vénuszról származunk, az agyunk érzelmes bal féltekéjére hallgatunk, míg a Marsról származó férfiak a logikus jobb féltekében hisznek. Ez különösen a párkapcsolataink során válik szembetűnővé: ha mozgásba lendül a kémia, a bolygók közti adóvevők már az első fellángolástól kezdődően máshogy aktiválódnak.

Az írás megjelent a Klikkout 2018/6. számában. 

Az égitestek közti rádióhullámok nincsenek mindig azonos frekvencián, sőt, a Vénuszon belül sincs közmegegyezés abban, mire is vágynak a lakói. Van olyan Vénuszlakó, akinél a boldog párkapcsolat alkotóelemét a figyelmesség, a gyengédség, az odaadás képezi, más az alapokat a szenvedélyre, a vad romantikára fekteti. A kimeríthetetlen mi kell a nőnek kategória helyett inkább foglalkozzunk azzal, amire egyértelműbb választ lehet megfogalmazni:

Mennyi kell a nőnek? Milyen nagyságrendű tételekkel legyünk a társasjáték részesei? Mekkora legyen az akkora?

A válasz egyszerű: MÉRETES. A Vénuszon azt tartjuk, ne adjuk alább, és ha annak csak a töredékét kapjuk, tanuljuk meg kimondani: nem elég. Miért őrizzük féltve azt a keveset, vagy az attól valamivel többet a félig működő kapcsolatainkban? Miért ragaszkodjunk olyanhoz, ami nem elég jó? Talán mert egyszer azt tanították, hogy értékeljük a kicsit is, és mindig elégedjünk meg azzal, ami jutott – azt a kicsit pedig átvetítjük társas kapcsolatainkra?

A nagyság persze arányosan legyen jelen az élet minden területén, hiszen mit számít egy talpig felfegyverkezett harcos, ha a golyóit elhagyta félúton?

Kedves Marslakó, mit kell tenned, ha csatát akarsz nyerni a Vénuszon? 

 

Kommunikáld A Nő felé, hogy kívánatosnak tartod. Attól, ha a verbális érzelemkinyilvánítás nem a te műfajod, még semmi sincs veszve. Az érintés is a kommunikáció egyik fajtája, olyan tekintettel nézz rá, hogy érezze, ő különleges számodra. Beszélj vele gátlások nélkül az ösztönök nyelvén, hidd el, azok nem beszélnek mellé.

Ha igazán vágysz A Nőre, vágyj rá nagyon.

 

Ha az érintéseddel közvetíted felé az érzéseid, érintsd nagyon. Ha te akarod jelenteni A Nő biztonságát, ne állj ingoványos talajon, csak így stabilizálhatod az ő lépéseit is.

A szenvedélyed ne spórold takaréklángon, ezzel megölöd benne az izzást. Legyél az élete része, de nem kicsit, hanem nagyon. A hol volt, hol nem volt mesehős nem elég jó.

A félig boldogan éltek, amíg meg nem haltak sem jó ajánlat egy Vénuszlakónak. Ha nem csinálod egészen, ne a bolygók állását hibáztasd a kudarcért.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább