Focivébé Szigi-szemmel

Mi, akik már láttuk Törőcsikéket az 1978-as vb-n, és arra is emlékezünk, hogy Dino Zoff hogyan vette fel a hazaadást, vagy Maradona 1986-ban, hogyan „kezelte” le az angolokat, néha fanyalogva nézzük az idei oroszországi labdarúgó-világbajnokságot.

A franciák 2:1-es győzelmet „szenvedtek ki” az ausztrálok ellen, és a labdabirtoklás is csak 51:49 százalékban uralták. Azért legyünk már picit igényesebbek kérem Pogbával, Griezmannal, Mbappével és Dembelével szemben.

Úgy látom, az argentin csapat még mindig nem tud Messivel futballozni, és nincs egy Iniesta kaliberű focista a középpályán.

 

Az izlandiak ezt tudatosították is, és nagyon ügyeltek arra, hogy Leót kivegyék a játékból. Én megpróbálnám Messit, Dibalát, Aguerrot és Higuaint egyszerre pályára küldeni, és valamit elkövetni a középpályával, mert nem valami erős formáció.

Nézetem szerint nagyon jól összerakták ezt a német válogatottat, csak a Kross–Özil páros mintha nem tudná, mit szeretne a másik.

Az viszont tény, hogy Löw mester inkább a tapasztalt játékosokra épít, lehet majd a bizonyítási vágy hiánya fogja megbosszulni magát.

 

Gondolok itt olyan futballistára, mint Leroy Sané kihagyása a keretből, akiben a legnehezebb pillanatokban is benne a gól. Mexikó pedig a játéktudásbéli hiányosságait nagyon jól pótolta az elszántságával.

Azt láthattuk, hogy a svájciak nem egyszer a durvaság eszközéhez folyamodtak, és többször csak így tudták megállítani a brazil támadásokat. Azt is láthattuk, hogy a brazilok elszórakozták a meccset. És azt is, hogy ez a kitűnő futballista Neymar nem volt egy csapatjátékos, és többet ártott öncélú futballjával a csapatnak, mint használt. Azt hittem, a Barcelonában eltöltött idő jó hatással volt rá, de tévedtem. Mehet a Reálba.

A videóbírós bíráskodás néha semmit sem ér, mert a brazilok kaptak egy jogtalan gólt, és nem adtak meg számukra egy jogos tizenegyest.

 

Miközben azon fanyalgunk, hogy a góllövőlistát az öngólok vezetik a vb-n, vagy CR7 kecskeszakállal üzenget Messinek, esetleg a 10 emberes iráni védelem hogyan szuperál, Marco Rossi lett a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya.

Részvétem.

A DAC meg a Tbiliszit kapta kupaellenfélnek, Grúzia vigyázat, megyünk!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább