Focivébé Szigi-szemmel

Egyre többen elégedetlenkedünk a 2018-as oroszországi világbajnokságon látottakkal, és míg a mérkőzések többségében esik gól, a színvonal hagy némi kívánnivalót maga után.

Némely mérkőzés szinte az unalomba fullad, mert a kiscsapatok többsége nem tud, vagy nem akar futballozni a nagyok ellen.

Amit eddig a többre hivatott argentinoktól, braziloktól, németektől, franciáktól, spanyoloktól láttunk, egyáltalán nem volt meggyőző, viszont az argentin csapat kivételével mindenki hozta a kötelezőt.

Abból, hogy a nagyok közül Anglia játszott egy 1:2-es meccset Tunéziával, és kitömte a szerény képességű Panamát, semmire sem lehet következtetni.

 

Akik futballpályán nőttek fel, sokszor azt a nézetet vallják, hogy bizony rossz csapat ellen nehéz futballozni, de beszéljünk a sokak által a végső győzelemre esélyes belgákról, és a nézetem szerint a világbajnokság legjobb középpályájával rendelkező horvátokról.

Belgium gólgazdag meccseket játszott, viszont még komoly ellenféllel nem találkozott, míg a horvátok a világbajnokság legenerváltabb csapatának, amit ugye, Messi vezet, rúgtak lazán egy hármast, és örüljenek a dél-amerikaiak, hogy megúszták két piros lap nélkül.

Külön fejezetet érdemel a Németország–Svédország összecsapás, ami létfontosságú volt a National Elf-nek a mexikóiak elleni kínos vereség után. A németek úgy kezdtek, ahogy elvárták tőlük, de nem bírtak a szemmel látható kontratámadásokra berendezkedett svédekkel, akik a 32. percben meg is szerezték a vezetést.

Ami a furcsánál is furcsább volt, hogy volt egy nagyon tizenegyesszagú mozzanat a német tizenhatoson belül, de a lengyel Marciniak játékvezető továbbot intett.

 

Nem látta….

Na, de azok a játékvezetők, akik a videobírót kezelik sem látták, és még csak arra sem volt érdemes a szituáció, hogy jelezzenek a főbíró fülébe és visszanézzék az esetet?!

0:2-nél már elég nehéz lett volna focizni, de aztán jött Toni Kross, felvarrta a vinklibe, és ahogy Gary Lineker mondogatta, megint a németek nyertek, megnyugtatva talán a FIFA egész vezetőstábját.

A nem európai csapatok becsületét csak kevés csapat mentheti meg az idei vb-n és kiderült, hogy megint az öreg kontinensen játsszák a futballt, de azt szokták mondani, evés közben jön meg az étvágy.

…várjuk a jó meccseket!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább