Közeleg a Klikk Out Midsummer Party – Interjúnk Corvin Dalekkel!

Mit tudunk a Klikk Out Midsummer Partyról? Azt biztosan, hogy magazinunk évente egyszer, a nyár közepén jelentkező elektronikus zenei rendezvénye. Azt meg pláne, hogy minden évben Dunaszerdahely egyik legjobb helyszínén, a termálfürdőben valósul meg.

Az interjú megjelent a Klikk Out 2018/07. számában.

A nyárközi muri idén hetedik alkalommal, július 27-én kerül megrendezésre. Az idők során formálódott, de egy dologhoz végig hű maradt: ultra színvonalas hangrendszerrel, színpaddal és fénytechnikával ad teret a tehetséges hazai lemezlovasoknak, mint Wazzovski, Groove X és a PLUSplus, akik jól megszokott felállásban melegítik forráspontra az estét a külföldi fellépők előtt.

Idén sok környékbéli raver kedvence, Corvin Dalek lép színpadra. Neve gyakran kerül említésre a hazai körökben, hisz anno, a Speed Club fénykorában legendás szettjével alaposan belecsavarta az elektronikus zene iránti imádatot a fiatalokba. Mint ahogy belém is. A Young People, vagy a MadonnaPounds & Penz című számai kötelező darabok voltak a kocsik CD-lejátszójában, de robbantak a diszkók csúcspontjain is, és nagy létszámú társaságok vonultak innen Corvin Dalek pozsonyi vagy más szlovákiai fellépéseire, ahol négy lemezjátszón küldte egyszerre a mester a szívmelengető technozenét.

Corvin Dalek, (polgári nevén Müller Gábor) magyar DJ és producer. A nyolcvanas évek második fele óta tevékenykedik, és még az ezredforduló előtt elhagyta az országot, majd a technozene fővárosába, Berlinbe költözött. Egy berlini DJ-megmérettetésen tíz lemezjátszóról játszott egy időben,amellyel beírta magát a rekordok könyvébe. Lemezlovas karrierje és zenei produkciói nemzetközi színpadra emelték őt. Így jutott el a kilencvenes években hozzánk, a Speed Clubba, és így ismerhette meg őt a hazai közönség. A múltról, jelenről és főleg az idei Midsummer Partyról kérdeztem Corvint.

Anno a Speed Club fénykorában játszottál a dunaszerdahelyi közönségnek. Hogyan emlékszel vissza arra az időre, van olyan emléked, ami megmaradt innen?

Ez egy nagy megtiszteltetés és öröm is számomra, hogy ennyi év után visszatérhetek egy olyan helyre, ahová szép emlékek fűznek. Anno a kelet-európai rendszerváltás mélyen elzárt emóciókat szabadított fel az emberekben. A fiatalok ki akartak törni az addig ismert kereteik közül, és korlátjaikat letarolva bulizták ki magukból a hétköznapi élet frusztrációit. Ez az én életvitelemben és a zenémben is tükröződött, ami a wet&hard érzését adta vissza eredményül, és főleg ott volt sikeres, ahol ez az érzés vitte a közönséget a klubokba.

A dunaszerdahelyi Speed Clubból is a közönség határtalan őrjöngése maradt meg az emlékezetemben, meg az emberek testvériesen barátságos közvetlensége.

 

Mit csinál ma Corvin Dalek, hol élsz és mivel foglalkozol? 

Manapság is többnyire a zenekészítéssel foglalkozom, bár újabban felfedeztem az írást, és a filmkészítés fortélyai is érdekelnek. Idén húsz éve, hogy Berlinbe költöztem, ahol most is élek. 2015-ben, röviddel az után, hogy kirabolták a lakásom, lebetegedtem, és teljesen jégre kellett tennem a kiadóm aktivitásait is. A zenét nem adtam fel, arra kalandoztam az alkotásban, amerre a hangulatom és intuícióm vitt. Visszatértem  a technóhoz, inspirált az IDM (Intelligent Dance Music), aminek az eredménye pár érdekes remix és a 3ToN projekt megalapítása lett. A Central Dogma Records és a Techno Vinyls Records adták ki a remixeket, a legutóbbit bakeliten is!

Jelen pillanatban készülőben van egy közös projektem a magyar Andrew T. Dornnal, amely szintén a TVR-en jelenik meg a közeljövőben.

 

A Klikk Out Midsummer Party fő fellépője leszel idén. Mivel készülsz? Lesznek régi zenék, vagy csak új szerzeményeket hallhatunk tőled?

Természetesen nem hiányozhatnak a szettemből a régi szerzeményeim sem, főleg, ha egy olyan helyen játszom, ahol akkor játszottam őket, amikor még újak voltak! Készítettem 3ToN-hangzásban pár remixet a régi, ismertebb zenékből, melyeket premierként fogok játszani a Klikk Out Midsummer estén. Ezek a trekkek lesznek a szettem tartóoszlopai, a többit meg majd kifejlesztem együtt a közönséggel, aktuális zenékkel fűszerezve.

Mit üzensz az itteni közönségnek?

Semmi esetre se feledkezzenek el eljönni a Midsummer teliholdas táncára, hogy felejthetetlenné tehessük ezt az éjszakát is!

 

Jelszó: wet&hard

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább