Sorozatok anyukáknak – is!

Nem feltétlenül a legnépszerűbb az első, bemutatkozó mondatokat követően bevallani, hogy nincs tévém. Manapság ilyen nincs is. Nincs, hogy valakinek ne lenne nagyképernyője. Kis tétova hezitálást követően a tévések bele is kezdenek a szokásos szabadkozásba, hogy ááh, én nem is nézem, csak, hát, a híreket és mondjuk, ha jó film megy – ilyenkor jön az arcukra egy ösztönös, kissé félszeg szájizomrángás, mert mindannyian tudjuk, hogy jó film valóban nagyon kevésszer megy a köztévéken –, és ha a kedvenc sorozatom megy éppen.

Hoppá! Itt közbe is szólok, remek! Sorozatok? Azok jöhetnek. És Ti milyeneket szerettek? Teszem is fel azonnal a kérdést.

 

Anyukaként itthon nehezen valósítom meg, hogy olyan sorozatot tudjak nézni, ami kisgyermeknek nem ajánlott. Szeretem a Marvel hőseit, de nekik sem mertem itthon külön fejezetet nyitni, mert a délutáni altatási idő sajnos igen kevés ahhoz, hogy hosszabb távon nekiüljek.

Törnöm kellett a fejem, hogy miket is nézhetek. Íme egy rövid lista – ami persze folyamatosan bővül:

1. Gilmore Girls /Szívek szállodája/

Ebben a cikkben már elárultam néhány tuti tippet gyermekünk hasznos lekötésére. Bizony, továbbra is ez az első ajánlatom.

2. Egynyári kaland

Az első évad igen laposra sikeredett, de egy rendezőváltást követően a második és a harmadik igencsak nézhető lett. Nyár, Balaton, fiatalság – mi kell még? No és persze magyar sorozat, ami külön jó pont. Ugyan nem feltétlen kisgyermekek szórakoztatására találták ki, de arra az öt percre, amíg egy ilyen film lefoglalhat egy párévest, az épp tökéletes.

3. A mi kis falunk

Ugyancsak magyar, még jobb színészekkel és igazán korhű. Megint csak nem kisgyermekes téma, de szórakoztató. Egy párévesnek is vicces.

+1. Terápia

Anyának. Mosogatás közben, akár fél szemmel is nézhető. Mindemellett igen hasznos, önismereti kérdéseket is felvet.

Ha ismertek ezeken kívül még olyan sorozatokat, amik felnőtteknek készültek, de mégsem zavarják a gyerkőcök fejlődését, akkor írjátok meg nekünk! Köszi!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább