Válasszunk megfelelő sminkecsetet!

A boltok kozmetikumai előtt mindig nagy a dilemma, vajon melyik lehet a legjobb választás? Nincs ez másképp a sminkecseteknél sem. Számos nagyságú, vastagságú, sűrűségű, formájú darab díszeleg a polcokon. Nem egyszerű feladat rájönni, melyikre is van szükségünk. Éppen ezért utánajártunk kicsit az ecsetek helyes használatának. Nézzünk hát egy kis útmutatót! 🙂

Kis és nagy félkörívű ecset

A kerekített végű, kisebb ecsetet a vonalak pontosítására, vagy az apróbb bőrhibák korrektorral való eltüntetésére használhatjuk. A vonalak precizitására és kemény anyagok felvitelére használjuk a nagyobb méretű ecsetet, ezen kívül szemhéjpúder felvitelére és nagyobb felületek korrektorozásánál is praktikus a lekerekített végű, nagyobb méretű ecset.

Hegyesebb végű, satírozó ecset

Ezt a szemhéj mélyítő ívében használjuk, de felvihetjük vele a szemhéjpúdert is, mivel bármilyen más satírozásra is kitűnően alkalmas.

 

Félig ferde, dús árnyékoló ecset

Használhatjuk a festék szemhéjra való felviteléhez, illetve satírozásra egyaránt alkalmas.

Kontúrecset

Ezzel a kisméretű ecsettel nagyon precíz kontúrokat tudunk húzni a szemünkre, tusvonalat rajzolhatunk vele és tartósíthatjuk a szemceruzát, továbbá a szemöldökünk megrajzolásánál is a segítségünkre lehet.

Kerekített végű, lapos ecset

Kemény szőrzetének köszönhetően e darabot a vízálló, illetve nagyon kemény állagú termékek elsatírozására használhatjuk.

Szemöldökfésű

Mielőtt a fésűt használjuk, tegyünk alá a szemöldökünk árnyalatához illő port.

Rúzsecset

Miután szájkontúrceruzával megrajzoljuk ajkunk körvonalait, jöhet a rúzs felvitele, kézzel, ecsettel, vagy magával a rúzzsal, kinek mi a kényelmesebb. A rúzsecsetet elsősorban nem a rúzs felvitelére használjuk, hanem a kontúrok pontosítására, hogy összemossuk a szájceruza és a rúzs felületét.

Nagyobb méretű ecsetek

Az alapozó, a púder és a pirosító felvitelére nagyobb méretű ecsetet használunk, mivel nagyobb felületen dolgozunk velük.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább