A nyolc legnagyobb zene a szobából

Fotó: Angyal Gábor

Véget ért a 90. Gombaszögi Nyári Tábor. Sokan visszavágyunk, ezért fotókkal, videókkal próbáljuk visszahozni azt az életérzést, amit csak az az egy hely tud adni ezen a világon. Aki ott járt, biztosan eltöltött pár órát a tábor chill zónájában, azaz a Szobában, ahol folyamatosan váltották egymást a jobbnál jobb szlovákiai és magyarországi előadók.

Az ott elhangzott nyolc legnagyobb zenéből készítettem egy toplistát, hogy azokat végighallgatván visszarepülhessünk kedvenc Szobánkba, akár csak öt percre is.

Stark Reality – Clouds / Bahama Káosz (Tilos Rádió)

Bahama Káosz (korábban Kanada Káosz) legendás DJ, rádiós műsorvezető, szerkesztő, zenei rendező, filmzeneszerkesztő, lemezgyűjtő, aki két napon át vendégeskedett a Szobában. Mindkét nap hallhattunk egy-egy szettet tőle, melyekben a jazztől a technóig megannyi zsáner felbukkant. Amit kiemelnék, az a Clouds című szám. Tartsd nyitva a szemed, nemsokára találkozunk Bahamával az NFG klubban is.

Birds Of Mind – Ankara (Stavroz Remix) / Wazzovski

Az NFG klub elnöke, Nagy Peti, alias Wazzovski egész héten nyomta a chilleztetést: főzött, csapolt, nyitott, zárt minden egyes nap. Az utolsó napra az energiája nemhogy alábhagyott, hanem valami új erőt nyerve olyan kétórás orientális, afro és deep house szettet nyomott, hogy mindenki szava elállt. Az összes lemezlovas imserős arc közül ehhez neki van a legnagyobb érzéke. Az Ankara elég jól átadja azt a feelinget, ami akkor uralkodott a sátorban.

 

Four Tet – Locked / Zolta

A párkányi DJ Harcosok crew-ból származó Sárai Zoltán, alias Zolta egy igazi nehézsúlyú szelektor, aki olyan zenéket pakol és úgy gázol át a stílusokon, ahogy eddig senki. Legalábbis a Szobában. Four Tet – Locked című száma tőle hangzott el.

Daniel Bortz – Boyz 2 Men / DJ Mario

DJ Mariót, azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni. A legendás Speed Club rezidens DJ-je és működtetője, az exkluzív partyk megálmodója, az underground zene felelős importőre. A tábor utolsó napjának délutánján egy varázslatos ambient szettet hallhattunk tőle, mely a végére deep house-ba formálódott. Akkor szólalt meg Daniel Bortz – Boyz 2 Men című száma is, ami jó pár chillező érdeklődését felkeltette.

Ron Costa – Down The Line / Denes Toth

Az utolsó napra a jó szokáshoz híven pihenésből vad táncolás kerekedett. Tóth Dénes hazai környezetben lépett színpadra, odavonzva a környék legnagyobb technorajongóit. Dénes energikus szettjében a sok banger közt szólt Ron Costa alig egy hónapja megjelent trekkje is, a Down The Lines.

Frankyeffe – The Sun / Ferque (PLUSplus)

Mégha a PLUSplusban egységet is alkotunk Ferquével, ő minden egyes alkalommal le tud nyűgözni valami új zenével. Playlistje mindig friss, az adott alkalomra válogatva teljesen új, még számomra is ismeretlen zenékből. A The Sun az utolsó technoéjszakán nagyon betalált.

Ceephax Acid Crew –  Sneaker / Galactic Jackson

Régi álmom vált valóra azzal, hogy Galactic Jackson tiszteletét tette a táborban. Magyarország egyik legmenőbb lemezlovasa a varázslatos space disco feeling elérése érdekében egy füstgéppel érkezett, no meg a világ legjobb lemezeivel.

Akadt köztük olyan, amit videóra kellett rögzítenem, hogy majd megkérdezhessem tőle, mi volt az: Ceephax Acid Crew egyik legújabb zenéje, a Sneaker c. szám. Hatalmasat szólt.

Rhythm & Sound – King In My Empire / Infra (City Reboot)

+ Rhythm & Sound – Queen In My Empire / Dr Analóg (Tilos Rádió) 

A Szoba zenei világára leginkább a dub hangzása volt a jellemző. Infra és Dr Analóg ezeket a zenéket gondosan pakolta a lemezjátszókra. Számomra a csúcs az összes elhangzott zene közül a King In My Empire c. dal volt, ami még most is a fejemben jár. Az első napokban szólt Infrától a King, az utolsó napokban pedig a Queen Dr Analógtól. A két szám tematikája, zenéje szinte ugyanaz, így méltán szerepelhetnek együtt az első helyen.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább