Nemeshodosi Nagy Lakoma: Összecsődítettük a környík legjobb éttermeit!

Ha a gondulatom nem csal, az ember mégiscsak azír megy el Lakomázni, mer jókat akar enni. Persze, fontos a többi is, ami körülötte van, de az első az, ami a tányírra kerül.

Ennek okán összecsődítettük a környík legjobb éttermeit, azokbú is a legjobb szakácsokot, hogy a Lakoma névhez méltó vendígvárásbo legyen rísze a mindenkinek.

Ott van mingyá, vagyis itt lesz a Lakomán a tallósi Malom csárda. Aki vót má náluk, annak kárnok osztom az eszet, hogy milyen magosságokba jár a főzőtudományuk. Aki nem vót, az meg menten igyekezzen megkóstóni a Malom csárdabéli abrakot. Abba biztos lehet, hogy boldog vigyorral az arcán, jóllakottan fog távozni a Kis-Duna partyárú.

A Lakomára mit is hozhatnánok mást, mint a Duna legjavát. Finomra hízott dunai halakkal fogják megrogyasztanni a Lakoma asztalát. Az elkíszíttísrű pedig maga a malom ura, Karcsi gondoskodik. Dunai hal mellé finom bor is dukál, ennek okáír Gere borokat is pakúnak a puttonyba Hodos fele gyövet.

A következő vendígcsalogató a Platán panzió. A nyáradiak szeme gyöngye. A csilizközi uraságok mangalicakülönlegessígeket meg harcsapaprikást hoznak. Úgyhogy csak egy dúga lesz a vendígnek, hogy eldöncse, mellikbű kanalász elősször. Jómagam biz nem tudom, mellikkel kezdjem.

Mundi begyárt (Betyártanya) bemutatni fölösleges. Kanyhallóságát csak főzőtudománya mújja föllű. A messzeföldön híres betyár urunk a parasztkonyha csínnyát-bínnyát ismeri, tuggya, mitű virul a vendíg, ítelköltemínyeit taníttanni kéne. Hogy a Lakomáro mit hoz, titok, de hogy a sátro előtt sorok kígyóznak majd, annyi szent.

Csilizradványi nagyurak kedvenc étterme a messze híres Henc-z pub. Idén megmutassák a Lakoma nípinek, mivel lopták be magukot megannyi csilizközi szivibe. A siker biztos, ölíg csak annyi hozzá, hogy Hodosban nem más fogja kípviselni a pubot, mint az éttermet vezető Janák ikrek. Sült csülök, Náncsi néni kedvence, börzsönyszelet. Három csalogató, aminek nehéz lesz ellenáni a Lakomán.

Jenki sógorok konyhájánok legjava, ami a szerdehelyi Peter’s bar kínálatábo szerepel. Hamburger, nagy kutya, chilly con carne, ezekkel írkeznek Hodosba. A nagy víz túlpartjárú szerzett receptek most a Lakoma vendígeit is meghódíthassák. A messziföldi étkek mellé finom, magyar földön kíszűtt borokot kínálnok majd szomjúság ellen.

Bindics Imi és a Villa Rosa. Ennyi is ölíg, hogy az ember megéhezzen. Kítlem, bárkinek is be kéne mutatni az éttermet, és annak főszakácsát. Nincs díj, amit be ne zsebelt vóna, nincs ember a Csallóközben, akit jól ne lakatott vóna. Ha mégis lenne ilyen ember, annak erőst ajánlom, hogy gyűjjön el Lakomázni, és várjo ki a sort a Villa Rosa sátro előtt, garantátton mennyei ílmínybe lesz rísze. Hogy a hatás kerek legyen, világi borokkal öblítheti a torkát a finomságok után.

Álljon itt most ennyi, mostmá mindenki tudhassa, hogy a Lakomáro érdemes elgyönni.

Ki ne hagyd!

Idén is Lakomázunk

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább