Dunaszerdahelyi fiatalok is találkoztak Ferenc pápával

Hatalmas öröm és lelkesedés tapasztalható Róma utcáin. Ministránsok vidám csoportjai töltik meg az olasz fővárost napok óta, akik a világ 19 országából érkeztek. Dunaszerdahelyről is érkeztek ministránsok az örök városba.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

A Jópásztor Alapítvány és a Pázmaneum Társulás jóvoltából 2010-hez és 2015-höz hasonlóan, idén is lehetőség nyílott a felvidéki magyar ministránsok részére, hogy önálló csoportként, magyarul kapcsolódhassanak be a zarándoklatba.

A felvidéki magyar ministránsok július 29-én kora reggel indultak útnak két autóbusszal négy lelkiatya kíséretében. Farkas Zsolt és Karaffa János lelkiatyák, akik egyben az egyházmegyei ministránsfelelősök is a zarándoklat vezetői. Őket segítik Andruskó Gyula és Mészáros Dávid atyák, hiszen a 100 felvidéki magyar ministránsra vigyázni is kell.

A római ministráns zarándoklaton az anyaországból és a határontúli magyar közösségekből (Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról és Délvidékről) érkezett magyar nyelvcsoport a második legnagyobb a németül beszélők után. A magyar ministránsok száma mintegy 1700 főre tehető.

Ternyák Csaba érsek, Palánki Ferenc püspök és Szocska Ábel nyíregyházi görögkatolikus püspök, valamint Böcskei László nagyváradi püspök vezeti a magyar csoportokat.

A cikk folytatódik a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább