Mindannyian tudjuk, hol ment el a mai meccs, de ez a két kör akkor is traumreisen volt

A hazai mérkőzés után volt olyan érzésem, hogy valamit lépni fog az edző, miután kiértékeli, hogy a három kapott gólnak mi is volt az oka. A minszki sajtótájékoztatón fel is tettem a kérdést Šatkának, hogy miként értékelték ki a három szinte hasonló gólt…

Logikusan a meccs előtt három választás volt, illetve három alternatíva, ha lépni akart Hyballa, cserepadon vagy Huk vagy Macej vagy Šatka. A meccs előtt úgy láttam, hogy a legrosszabb választás a defenzívánk szervezőjének, Šatkának a kihagyása lenne.

Elolvastam a felállást, és hát Šatka cserepadosként virított, Huk-Kone pedig a védelem közepén…

 

Nem tudom, mi volt Hyballa elképzelése, de ez a húzás tipológiai szempontból nem volt jó. Az egyik dolog a hibák, a másik, hogy a Šatka-Huk-Kone hármasból csak Šatka rendelkezik szervezői képességekkel. Másfelől, én a mai napig inkább kirívó kapushibákról beszélnék az első Minszk elleni mérkőzéssel kapcsolatosan.

Realitás a pályán.

Káosz a védelemben, és ez a megingás végigkísérte a defenzívát az egész első félidőben – a csere és a gól után is bizonytalanok voltunk. Tehát, a gyors visszacsere is csak egy jel volt, hogy ez eléggé elkapkodott döntés volt.

Személy szerint, Šatkát nem venném le akkor sem, ha egy meccsen benne van egy gólban, ő a csapatunk egyik legfontosabb pillére, mindenestül.

 

Én a Macej-Huk duóból a kapust választanám, ha mindenáron változásra volt igény. Na, kb. erről szólt az első félidő, hogy próbáltuk feldolgozni a rossz döntés következményeit.

Milan Vrábeľ felvételei

A második félidőben azt láttam, hogy Šatka már ezt a kaotikus védelmet nem tudta helyrehozni, és önmagát alulmúlva teljesített.

Az első meccs után azt mondtam, ne fussunk bele egy hatosba-hetesbe…

Ok-okozat… Hosszútávon a védelem nem tud teljesíteni, ha bizonytalanság van a kapuban. Dominó effektus. Nyilván az is stimmel, hogy a Minszk nem mutatta meg nálunk, mit tud valójában előre, de ezért is kár az edző hibás döntéséért.

Valószínűleg nagy viták lesznek, amolyan mi volt először, a tojás vagy a tyúk…?

 

Mi volt először, egy nem biztos kapus, vagy nem biztos középhátvéd páros? Én próbáltam az elejétől nem így felfogni, hanem az ok-okozat vonalat figyelembe venni. Tehát, látva Patrikot, vártam, hogy a védelem közepén ez is lehet. Most már vissza kell hozni az egyértelműen egyik legjobb Fortuna Ligás középhátvédsor formáját. Patrikról már elmondtam a véleményemet többször.

Tanulságos meccs, kilábalunk ebből is, illetve, ezek a meccsek mutatják meg teljes mértékben, mit kell korrigálnunk,

 

míg a ligás meccsek után a végtelenségig vitatkozhat akár négy csoport is a maga igazáért. A Tbiliszi és a Minszk elleni meccsek megmutatták, miben erősödünk, és azt is, hol nyom a cipő. Most már helyesen kell ezeket a dolgokat kiértékelni, mert most már nincs szükség kimondottan nagy elemzésre – sok dolog kirívóan látható.

Végezetül… Picit könnyes is a szemem, mert huszonöt év után ez egy szenzációs valami számomra, számunkra… Szép volt, kár hogy vége, olyan szívmelengető hetek voltak ezek, hogy na…

 

Minden csak most kezdődik, és ahogy már évekkel ezelőtt mondta nekem a kope76 nickname alatt ismert DAC-szurkoló, lesz még a DAC-nak hasonló traumreisen, mint a nyolcvanas években. Hölgyeim és uraim, az első felvonás utánunk van. Szép volt és köszönöm, köszönjük!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább