Pedikűr házilag

Nyáron a szép kis cipellőkből előbukkannak a lábfejek is, ezért érdemes fokozottan odafigyelnünk lábaink ápoltságára! Az sem akadály, ha nem szeretnénk szakember segítségét kérni, hiszen otthon is könnyedén széppé, ápolttá varázsolhatjuk őket!

  • Első lépésként puhítsuk meg bőrünket! Ehhez nem kell más, mint egy kellemes, 15-20 perces lábfürdő. A langyos vízbe szórhatunk tengeri sót, mely regeneráló hatású.

 

  • Ezután következhet a radírozás! Ezzel eltüntetjük az elhalt hámsejteket, s felpezsdítjük a vérkeringést.  Ehhez használhatunk megvásárolt, kész termékeket, avagy házi készítményt. Egy csésze mandula- vagy olívaolajba keverjünk annyi tengeri sót, hogy elég sűrű legyen az állaga, s már kezdhetjük is az óvatos bőrradírozást!

  • Utolsó lépésként jöhet az alapos krémezés, hiszen hidratálásra lábfejünknek ugyanúgy szüksége van, mint a többi testrészünknek!

– Ha nyár, akkor a lakkozás sem maradhat el. Válasszunk a manikűrünkhöz passzoló színt, s vigyük fel a lábkörmeinkre. Nem kell visszafogni magunkat, bátran díszíthetjük azt kis mintákkal vagy akár kövekkel. A határt csak a fantáziánk szabja.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább