Pár kapcsolati trükk párkapcsolathoz

(Nemcsak a vb alatt)

Ez most les volt? Nem értem, miért?

A leleményes férfiak, miután annyi éven át elölről, hátulról, alulról, felülről csűrték-csavarták (sikertelenül) a les szabály magyarázatát asszonyaiknak, belefáradva a helyzet kilátástalanságába, másfajta kontextusba helyezték a definíciót:

Les: Te vagy a támadó (vásárló), és zárás előtt be szeretnél menni a ruhaboltba, de az eladók ezt nem szeretnék (ők a védők).Ők már a bolt ajtajában állnak, ruhát csak akkor vehetsz (a gól berúgása), ha van nálad pénztárca (labda).Miután átjutottál a védők falán (eladók), odakiabálsz a barátnődnek, hogy dobja utánad a pénztárcádat. Ilyenkor vagy lesen.

Az írás megjelent a Klikkout 2018/8. számában.

A párhuzam kiválóan világítja meg a mozdulatsor lényegét. Ha szeretnénk, hogy a mindennapi kommunikációnk is gördülékenyebbé váljon és a szavaink ne sebezzenek, értelmezzük színesebben az ilyen fekete-fehér kérdéseket. Nincs szükség másra, csak egy kis cselezésre, aminek garantáltan nem lesz öngól a vége. És ki akar öngólt rúgni, ha a másik kapuba is betalálhat, csont nélkül? Íme a trükkök:

  • Szerinted vegyem meg ezt a ruhát?

Nincs olyan, hogy elegendő ruha van a gardróbunkban, akármekkora is a rakás, mindig hiányzik még az az utolsó darab, ami teljessé teszi. Kedves férfiak, forduljatok megértéssel felénk, és mellőzzétek a kvalitásra („de hisz ugyanilyened már van”) és a kvantitásra („ez meg minek, hisz annyi a ruhád, így se férsz el”) vonatkozó utalásokat. Ugye, nem szükséges leírni, mi a jó válasz erre a kérdésre?

  • Valami baj van, édesem?

A tapintható csend az egyik leggyakoribb problémaforrás. Amikor csendben vagytok és kifejezéstelen pillantásokat küldtök felénk, azt hisszük, valami baj van.

A csendbe való burkolózás ősidők óta a nők egyik legkifinomultabb fegyvere,

 

ha ti hallgattok el hirtelen, okkal feltételezzük, hogy ennek gyakorlati oka van. Amennyiben ilyenkor megkérdezzük, mi a gond, azt ne provokálásnak vegyétek a részünkről. A kérdésre kérdés reakció („mégis mi franc bajom lenne”) helyett válaszoljatok lényegre törően: minden a legnagyobb rendben, szívem.

  • „Ezt miért velem akarod megbeszélni?”

A pragmatikus férfi szájából, még ha nem is rosszindulatból, de sokszor elhangzik ez a mondat. Amikor úgy érzitek, nem tudtok segíteni, vagy nem tudjátok orvosolni a problémát, inkább

megpróbáljátok elkerülni, hogy egy egyirányú beszélgetés passzív részesévé váljatok.

 

Ilyenkor nem azt várjuk, hogy kezdjétek el keresni a fényt az alagút végén, mindössze egy dologra van szükségünk: hallgassatok meg bennünket.

  • Nem vagyok túl kövér?

Kevés olyan nő van a világon, aki ne úgy látná, hogy akkor lenne igazán tökéletes a külseje, ha pár kilóval kevesebbet mutatna a mérleg. Amikor álmaitok nője a fenti kérdéssel szembesít, fogjátok tömörre a választ: nem vagy, bébi. A motivációnak szánt „nem vagy annyira”, „még pont jó, de ettől kövérebb már nem legyél”, „hagyd ki a vacsorát és rendben leszel”, „akkor mi a francnak eszel annyit”reakcióknak ebben a kontextusban semmilyen konstruktív hatásuk nincs.

Ne feledd, szerelmi vágyaitok tárgyát nem egy számítógépes programból raktátok össze, így vannak tökéletlenségei. De ha elhitetitek vele, hogy pont a tökéletlenségei miatt látjátok őt tökéletesnek, az élet győztes meccseket tartogat számotokra, nemcsak a vb alatt.

És még lest se fújnak.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább