Ultimate sorozatajánló – Horror-Krimi-Vígjáték

Ezúttal a horror, a krimi és a vígjáték műfajából válogattunk arra érdemes alkotásokat, a teljesség igénye nélkül.

A cikk egy részlete az f21.hu-val folytatott együttműködésünk nyomán kerül közlésre.

Szerző: Nagypál Levente

Horror

Amerikai Horror Story American Horror Story

Bírod a Démonok közöttet és tetszik az effajta horror? Az Amerikai Horror Históriák (alig hangzik bénán) a te sorozatod! Minden évad egy külön színtéren, más szereplőkkel egy új történetet mesél el, természetesen mindegyiktől lehet rendesen rettegni (és megijedni is, mivel nagyon gyakran alkalmazzák az alattomos jumpscare elemeket). A széria jelenleg hatodik évadát taposta ki, sajnos ezek már elég vérszegényre sikeredtek, de az elsők nagyon működnek. Erős hangulata van, a karakterek is életszerűre lettek megírva, tehát minden adott, ami egy jó borzongáshoz kell. Az alapszisztémák is változatosak: járni fogunk cirkuszban, elmegyógyintézetben, szektások közt és természetesen a kihagyhatatlan kísértetjárta házakban is.

Krimi

Sherlock Sherlock

Ki ne ismerné Sir Arthur Conan Doyle legendás detektívjét, Sherlock Holmest? Most egy igazán furcsa közegben láthatjuk viszont, hiszen a nyomozó a 19. századi London helyett jelen korunkat választotta színre lépésének helyszínéül. Benedict Cumberbatch ismét megjelenik, segítőjéül Morgan helyett Martin Freeman-t kapja mint Watsont. Tehát Szmaug és Bilbó (vagy ha jobban tetszik, Dr. Strange és Ross ügynök) vad nyomozásba kezd a brit fővárosban, ahol a rendőrséget segítve különböző rejtélyeket oldanak meg, évadonként háromszor, kilencven percen keresztül. Az első részben rögtön egy öngyilkossági áradat után nyomoznak, tehát a széria felütése is rendkívül izgalmas. A sorozat a kritikusok szerint is csúcsra juttatta magát, hiszen 2011-ben megnyerte a legjobb drámasorozatért járó díjat.

Vígjáték

Rick és Morty Rick and Morty

Mert a Rick és Morty csodálatos, fenomenális, intergalaktikus és szájbatekert kalandjai a legjobb dolog, ami a műfajjal történt a South Park megjelenése óta. Megreformált mindent, amiben hittünk. A visszafogottságnak nyomát sem találni, teljes erővel fészkeli bele magát az ember agyába, hogy Rick egy… uborkává változott. Pörgős párbeszédek, hasfal szétrobbantó poénok minden egyes másodpercben. De miről is szól ez az egész?… Az alapsztori nagyon hasonlít a Vissza a jövőbe felállásához, valószínűleg onnan is merítették. Szóval Rick, az őrült tudós és nagypapa kísérleteibe belerángatja az enyhén életképtelen és retardált unokáját, Mortyt. Ennyi. Kell ennél több? Beszéljen helyettem egy kis ízelítő ebből a gyöngyszemből.

Ezt se hagyd ki:

Ultimate sorozatajánló – Dráma és akció!

További sorozatok az egyes műfajokból az f21.hu-n!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább