Ön önkielégít. És?

Önkielégítés, maszturbáció. Változatosabbnál változatosabb megnevezéssel illetjük a magunkon való intim könnyítést. S hogy ez mégis kit érdekel? Valójában mindenkit. A saját szexualitásunkhoz fűződő viszonyunk döntő befolyással van közérzetünkre, no és persze a fizikai és mentális egészségügyi állapotunkra is. Javarészt mindenki maszturbál, ezt a tényt mégis erős tabu övezi. Még a legjobb barátainknak, de sokszor még a párunknak sem beszélünk róla.

Az ELTE által Magyarországon végzett, nem reprezentatív, 2017-es évi felmérés szerint a válaszadók többsége (23,8%) hetente 2-3 alkalommal végez önkielégítést. Ezzel szemben 12,6%-uk 6-7 alkalommal, míg 3,3% egyáltalán nem.

A tabu viszont, ami övezi a témát, talán kevésbé olyan masszív, mint évekkel ezelőtt. A szerdahelyi szexshopok forgalmát ugyan még nem ismerem, de az ilyen helyeken kapható számos segédeszköz egyértelműen azt bizonyítja, hogy van rájuk igény.

Ez a maga nemében remek, mert sok felgyülemlett feszültség levezetője lehet egy jól végződött este, még ha magunk vagyunk is.

 

A különféle eszközök használata ugyancsak igényfüggő. Sokszor téma egy ételnél is, hogy ki mit szeret, vagy épp nem szeret. De honnan tudjuk valamiről, hogy nem szeretjük, ha ki sem próbáltuk? Hm. Sehogy.

Emberek! Bemenni a szexshopba lehet, hogy ciki. De ne áltassuk magunkat azzal, hogy a neten kiböngészett dolgokat titokban tarthatjuk. Csak az nem látja, aki nem akarja.

 

Mégis! A tények tények. Önkielégítünk, mert ez jó nekünk. Egy szexshop pedig új lehetőségeket nyújthat. Válogathatunk, kérdezhetünk, s ami a legjobb, egyúttal oldjuk a saját gátlásainkat is.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább