10 olvasnivaló, amivel biztosan találkozhatsz a szeptemberi Klikkben!

Csakhamar megérkezik markodba a frissen sült szeptemberi lapszámunk.

Csipkedd magad, hogy hozzájuss, mert rendszerint sebesen elviszik az összeset.

 

Editorial

Piszok nehéz az a büdös iskolatáska…!

„Becsengettek. Walking Dead forog csapó nélkül is az udvaron, a folyosón. Vánszorog a siserehad, hogy megfizessen frivol nyári bűneiért.

Vége a dalnak és a játéknak, ez itt a privát brutális valóság. Belépsz délelőttjeid cellájába, elfog a déja vu, innentől megint felelni kell, tudatlanságodért, tetteidért. Mégis mi az odabent, ha nem a 22-ek csapdája?!”

Szerző: Szilvási Tibor

Interjú Németh Jolánnal

Mindig kell egy jó csapat a jó csapat körül!

„Amikor Nyárasdon volt egy erős csapat, azt az emberi kapcsolatok alakították olyanná. Legfőképp ezek számítanak! Mindig kell egy jó csapat a jó csapat körül! Ez ma is így van. Ha nincs lojalitás a klubon belül az edzők közt, ha a kollégák, szülők csak a saját gyerekeiket helyezik előtérbe, és így tovább, akkor minden jó kezdeményezés elhal. Mi anno fiatalok voltunk és lelkesek. Hazaiak és barátnők.”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotók: Ugróczky István

Autó

Az új Ceed

Kia Ceed 1.4 T-GDi

„Bevált formán ne változtass – gondolhatták a Kia mérnökei, mikor papírra vetették az új Ceed terveit.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

 

Ezthallgasdmegë

A történelem egyik legvidámabb zenéje – Swing

„Talán nem gondolnánk, hogy hazai körökben is fellelhetőek művészek, akik képviselik még ezt a több, mint nyolcvan éves zenei stílust, ám két fiatal hang, Boros Volner Erika és nővére, Volner Nagy Melinda rendre megtáncoltatják közönségüket a Buena Cafféban havonta megrendezésre kerülő swing estjeiken, ahol az élő zenét tánctanítás kíséri.”

Szerző: Kovács Ákos

Elmélkedő

Mindennek az alapja

„A nyelv használatát kellene megtanulni, és nem felesleges sablonszövegeket, melyeket utána soha senki nem fog hasznosítani. Az államnyelv oktatása, bármennyire is fáj sokaknak ez a kijelentés, legalább olyan fontos követelménye annak, hogy szlovákiai magyarként megtaláljuk a helyünket a világban, mint kisebbségi kultúránk és hagyományaink ápolása.”

Szerző: Mezei Máté

Kreatív

A Vontszemű-dinasztia Roma fodrászatának története

„Pofonegyszerű a dolog, azért vagyunk Roma fodrászat, mert cigányok vagyunk, és mi ebből soha nem csináltunk gondot. Szerintem Dunaszerdahelyen már senkit sem érdekel igazán, ki a roma és ki a magyar. Lehetne a fodrászatunk neve képletesen Gizi fodrászat, de mi romák vagyunk, azért Roma fodrászat. Tisztességesen dolgozunk, és igyekszünk jól dolgozni!”

Szerző: Poór Tibi / Fotó: Fekete Nándor

Sportps

Ok és okozat a Marin-ügyben,

avagy Game Over 2

„Nem egyszer írtam a cikkeimben arról, hogy minél gyorsabb lesz a játékunk, annál nehezebb lesz Marinnak bejutni a kezdőbe. A Marin Ljubičíć videóinterjúnkban, amikor még Hyballáról szó sem volt, kerek-perec beszélünk Marinnal arról, hogy hosszútávon nem jó neki az irány, hogy felgyorsítják a csapat játékát. Szóval, ezt mindenki, és ő is tudta… Tehát nem igaz, amit Marin állított a Šport napilapban, hogy jött Hyballa, és hipp-hopp, nem felelt meg a gyorsasága – ez a téma már régóta él. A kérdés az volt, mikor kap Marin emiatt stoppot.”

Szerző: Poór Tibor / Fotó: Fekete Nándor

Baba-mama

Dorottya, Isten ajándéka

„Sok tekintetben másképp váltunk szülővé, mint az átlag, de ez nem változtat a lányunk iránt érzett mérhetetlen szeretet minőségén és milyenségén. Az első találkozás és tekintet nálunk is életre szóló élmény marad, akárcsak egy baba megszületése. A közös életünk kezdete ugyanannyira volt megterhelő, aggodalommal és szeretettel teli, mint bármelyik friss családé. Nem lesz titok Dóri előtt, hogyan és miként került hozzánk, de majd mindent az életkorához mérten fogunk igazítani. Most egyelőre hagyjuk, hogy felfedezze a fűszálon csücsülő bogarakat, csigaházakat, megalkossa az első önálló mondatait és beragyogja az életünket huncut kis mosolyával”

Szerző: Štefkovič Patasi Ági / Fotók: Ugróczky István

Szép

Elég jó vagy?

„A tökéletesség kultuszának korában a kreált valóság Instagram-filtereiből üvölt rád. Nem vagy elég szőke vagy barna, nem elég kék a szemed, nem elég hosszú a combod és a hajad, nem vagy a szépségideál két lábon járó prototípusa. Nem vagy elég boldog, nem vagy elég okos, nem vagy elég menő. Nem vagy elég.”

Szerző: Poór Marianna

Szeptember lánya

Vida Eszter

Ha elugorhatnál a jövőbe, mit hoznál el onnan ide?

Tudást, aminek segítségével megállítható lenne a globális felmelegedés és a vele járó problémák.

Kérdez: Szilvási Tibi / Fotók: Fekete Nándor

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább