Dunaszerdahely zajvédő falakat szorgalmaz

Az R7-es gyorsforgalmi út Ollétejed és Albár közötti szakaszán várható környezeti hatásokról készített jelentés nyilvános megvitatására hívott össze fórumot a Nemzeti Autópálya-kezelő Társaság (NDS), amelyet szeptember 17-én Egyházkarcsán tartottak meg. Dunaszerdahely városa is képviseltette magát a fórumon.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

Mint ismeretes, még 2013-ban döntött úgy a környezetvédelmi minisztérium, hogy Egyházgelle és Dunaszerdahely között azt a variánst támogatják, amely a 63-as mentén halad, majd városunkat délről kerüli el Ollétejed mellett. A fórumon most ismertetett két változat egyaránt azzal számol, hogy Ollétejedtől Pódafa felé halad, délről elkerülve Nagymad irányába, ezt a települést viszont északról kerüli el. Albár mellett szintén déli oldalon haladna, majd keresztezné a 63-as főutat Albár és Alistál között. A projekt szerint Dunaszerdahely és Ollétejed között egy nagy kereszteződés épülne, több lehajtóval. Ezeket a részleteket a fórum résztvevőinek a tanulmányt készítő cég és a Nemzeti Autópálya-kezelő Társaság képviselői ismertették.

A Dunaszerdahely nevében megfogalmazott észrevételek lényege abban foglalható össze, hogy a város elsősorban ahhoz ragaszkodik, hogy teljes értékű kereszteződést hozzanak létre Ollétejednél, valamint hosszabbítsák meg ezen a szakaszon a zajvédő falakat mindkét irányból.

 

„Dunaszerdahely azt szorgalmazza, hogy mindkét oldalon épüljön meg a zajvédő fal, tehát Ollétejed felől a lakóövezet védelmében, valamint a másik oldalon a dunaszerdahelyi termálfürdő felől is. Fontosnak tartom, hogy ez biztosított legyen az ollétejedi lakosok és a termálfürdő vendégeinek komfortja érdekében is. E célból azt akarjuk elérni, hogy teljes hosszában épüljön meg a zajvédő fal a gyorsforgalmi út mindkét oldalán”-nyilatkozta Hájos Zoltán polgármester.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább