Klikk Out Vikkendhouse: Az elgondolkodtató melankólia

Esős és sötét vasárnapokon igazán jó bekuckózni, főzni egy jó teát, mellé a délutáni nasira készíteni vegán brownie-t. Közben a Vikkendhouse tárt ajtajai mögé is ildomos belesni, hiszen itt az új epizód, amelyben egy érdekes utat járó fiatalember mutatkozik be kedvenc zenéivel.

Fotó: Ugróczky István

Az 55. epizód főszereplője a komáromi Belucz András, aki szelekciójával teljes mértékben hozza a mához leginkább passzoló feelinget.

Andrist az első PLUSplus-bulik óta ismerem. Gyakran felbukkant a közönségben, akár otthon, Dunaszerdahelyen, akár Komáromban vagy Pesten. Imádja a jó zenét, keresi-kutatja az általa kedvelt irányzatok alkotóit és azok mesterműveit. Idén nyáron hű társunk volt a Gombaszögi Nyári Tábor Chill színpadjának működtetésében is.

A partyélet szerelme megmaradt, de emellett példaértékű tetteket hajt végre a felvidéki vegán kultúrában. Megnyitotta a Plant-b  vegán falatozót, amely alapja, hogy kizárólag minőségi növényi alapanyagok felhasználásával teljes értékű és tápláló étkezési lehetőséget biztosít az arrajáróknak.

Ismerjük meg Andrist:

Belucz András vagyok. Jó pár, Budapesten eltöltött év után idén hazaköltöztem Komáromba, és vállalkozni kezdtem. Egy kis büfét indítottam Plant-B néven, ahol kizárólag növényi alapanyagokból (plant-based) készült termékeket adunk a vendégeknek. Örök életemben felfedező típus voltam, aki keresi az új dolgokat és egyben lázadó is, aki mindig inkább az ellenállást képviseli a tömeg által elfogadott normával szemben. Talán ennek is köszönhetően váltottam növényi étrendre, és szintén emiatt vagyok nyitott a különféle zenei irányzatokra.

Mi volt az első zene, ami megmaradt benned, és amivel új irányzatokat kezdtél megismerni?

A bulizós időszakomat az akkor fénykorát élő komáromi Castello clubban kezdtem. Ha jól emlékszem, az első DJ, akire rákerestem a buli után, a holland származású Jaydee volt és a Plastic Dreams c. zenéje. Talán ez volt az, ami elindított az elektronikus zenei vonalon.

Milyen zenei irányzatok keringtek körülötted idáig?

Fiatalabb koromban egy nálam idősebb baráti társasággal lógtam, akiknek állandó fájdalmuk volt, hogy a környékünkön nincs kereslet az igényesebb elektronikus zenére, helyette mindenhol csak ugyanazok a kommersz zenék szóltak. Ez idő tájt ismerkedtem meg jobban a techno és a house, azon belül leginkább a progresszív house vonalával. Pár évvel később találkoztam a jelenlegi City Rebootos srácokkal (Infra & Structure), és velük karöltve, 2010 végén elkezdtünk különféle underground bulikat szervezni. Volt techno, house, d’n’b, breakbeat, dubstep, hiphop, egyszóval minden, amit a helyi klubok messziről kerültek.

Mi volt életed eddigi legnagyobb koncert-, vagy partyélménye?

Volt több olyan buli, ami nagyon tetszett, nehezen tudom kiemelni a kedvencet, ha mégis meg kell tennem, akkor kettőt említenék: életem első nagy budapesti élménye egy Herman Cattaneo open air party volt, a másik pedig egy jóval kisebb buli a Toldiban, ahol Acid Pauli és Stimming nyújtottak maradandó élményt.

Ki a három legnagyobb kedvenc előadód?

Továbbra is bajban vagyok ezekkel a „kedvencekkel”, mert nagyon korszakfüggő, hogy milyen stílust, vagy éppen kinek a zenéit hallgatom rongyosra. Ha mindenáron kell hármat választani, akkor ide sorolnám Andrey Pushkarevet, a már említett Acid Paulit, a hazai előadók közül pedig az egyértelmű kedvenc a PLUSplus! (mosolyog)

Mi alapján válogattad össze a zenéket a mai mixhez?

Mesteri szinten művelem a halogatás művészetét, természetesen a lista elkészítését is az utolsó pillanatra hagytam. A zenéket az aktuális hangulatom szerint válogattam az örök kedvencek közül.

Üzenet a mixhez:

A mixen érezhető lesz a tegnapi buli utáni fáradtság, és az esős őszi vasárnap reggeli, kissé melankolikus hangulat. Szerintem passzolni fog a hét lezárásához, bízom benne, hogy nem sikerült túl lehúzósra!

A mix:

Tracklist:

 

1. Aphex Twin – Alberto Balsalm

2. Trentemøller – Take Me Into Your Skin

3. Christian Löffler – York

4. Talaboman – Loser’s Hymn

5. Tensnake – Bliss

6. Konstantin Sibold – Madeleine

7. Ishome – Adam

8. Kollektiv Turmstrasse – Grillen im Garten

Az eddigi epizódokat itt találod.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább