„Kell egy álom, amely mások újabb álmait indítja mozgásba” – 10 éves a Dunaszerdahelyi Magángimnázium

Fennállásának tizedik esztendejét ünnepelte meg különleges gálaesttel a Dunaszerdahelyi Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium, vagy ahogyan a városban, régióban ismerik: a szerdahelyi magángimi. Az iskolavezetés könyvet is megjelentetett a jeles „életjubileum” kapcsán.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

A Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermét október 26-án este színültig megtöltő sokaságnak valóban „feladták a leckét”: műfajok sokaságát felvonultatva még igazi osztálytermi hangulatot is megidéztek a jelenlegi és egykori magángimisek.

A gimnázium alapító igazgatója, a város alpolgármestere, A. Szabó László köszöntő beszédében arra utalt, hogy „iskolát alapítani nem lehet csupán a célok és a tervek alapján”, ha nincs meg az alapítókban és a résztvevőkben a kellő vágyakozás az ismeretlen, addig járatlan, és néha sok veszélyt rejtő új iránt.

„Kell egy álom, amely mások újabb álmait indítja mozgásba”, mondta A. Szabó a tíz évvel ezelőtti eseményeket felidézve, hozzátéve: „mindez egy közösség közös gyümölcse.”

„Egy úton elindulni korántsem egyszerű. Ám most, hogy eme jelentős mérföldkőhöz érkezett a magángimnázium, előkerestem a 2008-ban megjelent újságcikkeket, híradásokat, interjúkat. Az olvasásuk közben az a megnyugtató érzés töltött el, hogy ma se nyilatkoznék és most se tennék másképp, mint annak idején” – fogalmazott.

 

A cikk folytatása elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább