Nagy Péter lett a diákpolgármester Dunaszerdahelyen

Az Oktatási és Ifjúsági Szakbizottság mellett működő Városi Ifjúsági Parlament diákpolgármestert választott csütörtök délután. Dunaszerdahely kilencedik diákpolgármestere Nagy Péter, aki a Vámbéry Ármin Gimnázium diákja és tehetséges labdarúgó, aki az egyetemen közgazdaságtant szeretne majd tanulni.

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

A választáson, amelynek a városháza nagy ülésterme adott otthont, Bugár György városi képviselő üdvözölte a fiatalokat, s kiemelte, mennyire fontosnak tartják az ifjú generáció tagjainak bevonását a város működésébe. Ennek példája az ifjúsági parlament létrejötte és a diákpolgármester választása is. Egyben kérte őket, hogy vegyenek részt aktívabban a város mindennapjainak alakításában, s ilyen módon is mondják el véleményüket.

A folytatásban az elmúlt év diákpolgámestere, Hajas Viktória, a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákja vázolta tevékenységét, amely kapcsán kiemelte a városi diákbál megszervezését. A rendezvényre immáron 180 diák jött el, s bízik benne, hogy utódja is folytatni tudja ezt a sikeres kezdeményezést. Egyúttal kifejtette, mindenben rendelkezésére áll az új diákpolgármesternek.

A bemutatkozások után az iskolák küldöttei választottak és a titkos szavazás után kiderült, az elkövetkező egy évben Nagy Péter lesz városunk diákpolgármestere. Az új diákpolgármester beiktatására előreláthatóan a jövő hét folyamán kerül majd sor. Munkáját Hajas Viktória és Kovács Eszter is segíti majd.

A teljes cikk elolvasható és a fotók megtekinthetők a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább