Klikk Out Vikkendhouse: A Riley Freeman-lista

Fotó: Ugróczky István

Advent második vasárnapján újabb epizóddal jelentkezik magazinunk mixsorozata, a Vikkendhouse! Ezúttal az eddigiektől eltérő stílusú zenei összeállítást hallhattok, közben pedig megismerhetitek főszereplőnket, Tuba Danit, alias Riley Freemant.

Dani, akit én csak Rileyként tudok emlegetni, számomra nagyon meghatározó egyéniség a Gombaszögi Nyári Tábor szervezőcsapatából. Példamutató munkaszeretete és kitartása odáig vitte őt, hogy ma már nélkülözhetetlen eleme a szlovákiai magyarok legnagyobb kulturális fesztiváljának. Hatalmas öröm volt számomra, amikor elvállalta a Vikkendhouse-ra való felkérést, így kicsit update-elhetjük magunkat az energikus underground zenéből.

A 61. epizód napjaink technovonalát mutatja be, amely főleg a fiatal réteg zenei receptoraival kommunikál. Érződik belőle a lázadás, az elektronikus zene szeretete és Riley személyisége, aki a hatvanperces mixben széleskörű betekintést ad a világába.

A mix tartalmaz az elektronikán belül elgondolkodtató trance zenétől a deep, valamint lo-fi house-on át az acid technóig mindent.

A mix hallgatása közben csevegjünk Rileyval a zenéről és az ahhoz való vonzódásáról: 

Sziasztok! Tuba Dani vagyok, 23 éves somorjai srác.

Ami azt illeti, az életem elmúlt hét évét eléggé szétszórva töltöttem, többek között Érsekújvár, Budapest, és Komárom hosszabb távú érintésével. Jelenleg úgy néz ki, visszatérek Somorjára. Erős egy éve a Fórum Kisebbségkutató Intézet munkatársa vagyok, ahol időm nagy részét technikusi és digitalizálási munkákkal töltöm. Amennyire időm és lehetőségeim engedik, önkéntes munkát végzek a Gombaszögi Nyári Táborban is, immáron ötödik éve.

Kíváncsi lennék az első zenére, ami felkeltette az érdeklődésedet, és elindított az úton. Emlékszel, melyik volt az?

Tekintettel arra, hogy két idősebb bátyám van, eléggé rájuk voltam hagyatkozva az első zenei élményeimben. Amire viszont tisztán emlékszem, hogy 2001-ben már megvolt az első Gorillaz-album kazettán. Ezáltal nagyon sok gyerekkori emlékem kötődik ehhez a konkrét albumhoz. Szerintem az első kifejezetten elektronikus szám, ami valamilyen szinten magával ragadott, egy 8 bites drum and bass, a Spor – 1Up volt.

Milyen zenei stílusok vettek körül a mai napig?

Mindenképp érdemes megemlíteni, hogy fiatalabb koromban átmentem a rockos, metálos hosszú hajas korszakon, de még alapiskolás koromban elkezdett érdekelni az elektronikus zene. Így utólag elég fura oldalról ismerkedtem meg vele. Először jött a drum and bass majd később a dubstep.

Az érsekújvári intrin minél nagyobb erősítőt építettünk és minél durvább zene szólt belőle, annál boldogabbak voltunk!

Később, Pestre kerülve jóval szélesebb lett a paletta, mind az elektronikus, mind a hangszeres zenére való tekintettel. Nemrég belecsöppentem a psytrance világába is, és ott sem érzem magam kívülállónak, sőt! Újabban, ami a legjobban érdekel, az a house és a techno, valamint ezek mindenféle változatai.

Ki a három abszolút kedvenced?

Belga, Daft Punk, Anima Sound System.

Elég gyakori koncertlátogatóként ismerlek. Melyik volt számodra a legemlékezetesebb?

Ahhoz képest, hogy szerencsére sikerült nagyon sok mindent lehúznom a bakancslistáról, talán a legintenzívebb élmény számomra a Hilight Tribe koncertje volt az idei Ozorán.

Mi alapján válogattad a zenéket a mixhez?

Nincs nagy összefüggés a fent leírtak és a mix között. Ezek inkább azok a zenék, amiken aktuálisan nagyon szívesen megyek, és nem all time kedvencek.

Idézet a mixhez:

Idéznék egy kommentet az egyik szám alól, miszerint :

“My neighbours love this theme so much, that they threw a brick into my window, so they could hear it better.”

A mix:

 

Tracklist:

1. Hostox – Message In a Bottle
2. Matthieu Faubourg – Please Stay
3. Ben Rau – Systeme Solaire
4. Nørus – Make A Move
5. Disk Space – Runtime Error
6. 999999999 – X0004000X
7. Anetha – Acid Train
8. Sam Paganini – Rave

Az eddigi epizódokat itt találod.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább