Folytatódik a Baross-program kis- és középvállalkozások részére

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

A Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. új pályázati felhívást tett közzé a határmenti közös mezőgazdasági beruházások támogatására. A vissza nem térítendő támogatás a magyar-szlovák határ menti térségben működő kis-, és középvállalkozások számára teremt lehetőséget.

2019 elején, a magyar kormány jóvoltából folytatódik a Felvidéki Gazdaságélénkítő Program. Míg az első kiírásban a mikro- és kisvállalkozókra összpontosított a program és ez több mint 1500 nyertest jelentett, ami több mint 90%-os nyerési ráta, addig ebben a kiírásban főleg a nagyobb méretű vállalkozások lehetnek érdekeltek. A jelenlegi kiírás a mezőgazdaságra és élelmiszeriparra koncentrál, ezen belül főleg az elsődleges mezőgazdaságot művelő gazdákra és a különféle élelmiszer feldolgozó üzemekre helyezi a hangsúlyt.

Mivel más jellegű pályázatok kerültek kiírásra, mint az első körben, így a lebonyolító szerv is változott. Ebben a pályázati körben a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat látja el, valamint írja ki, kezeli és dolgozza fel a pályázatokat.

A Baross Alapítvány a felhívás kidolgozásában nyújtott szakmai tanácsadást, valamint figyelemmel kísérte, hogy a felhívás megfelelő összhangban legyen a Baross Terv prioritásaival és célkitűzéseivel.

A felhívás legfeljebb 30 napig lesz nyitva.

Részletek ITT!

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább