Látszatvilág

Megannyi, különféle témával foglalkozó csoport működik a közösségi oldalakon. Ezek többségében eszmecserét is folytatnak a tagok, vagy csak tanácsok sokaságát vonultatják fel. A világhálón mára szinte nincs is olyan, amit ne találnánk meg.

Így számos sminkeléssel kapcsolatos videóra is rábukkanhatunk. Trükköket, tippeket adnak a lányoknak, hölgyeknek. Több ilyen típusú videóval is szembe találtam már magam. Egy közös pontot véltem felfedezni bennük: mindegyik készítője arra biztatja nőtársait, vigyen fel arcára egy kiló vakolatot. Már elnézést a kifejezésért.

Több rétegnyi alapozóval, korrektorral, szemhéjporral, highlighterrel, na és persze gigaméretű műpillákkal takarják el valódi arcukat. Igen, ennyi sminkkel bárkiből csodaszép nőt lehet varázsolni.

De tényleg szükség van erre? Miért nem merjük megmutatni természetes adottságainkat? Miért akarunk nap, mint nap egy álarc mögé bújni?

Nem vagyok sminkellenes, félreértés ne essék. Sőt! Minden reggel elidőzök a tükör előtt, hogy embert varázsoljak magamból. Azonban mindezt minimális mennyiségű sminkkel teszem. Épp annyit viszek fel arcomra, mely eltakarja az esetleges szem alatti karikákat, bőrhibákat. Szeretem a természetes színeket, de egy üde, erősebb árnyalatú rúzzsal is szívesen feldobom a sminkem. Hiszen a megjelenés fontos.

Ugyanakkor még fontosabb, hogy tudjunk mértéket tartani. Egyszer úgyis le kell mosnunk álarcunkat, s akkor lehull a lepel.

Azon túl, hogy becsapjuk vele a külvilágot és csak ártunk bőrünknek, tapasztalataim alapján a férfiak sem kedvelik, ha vastag rétegnyi kencékkel borítjuk arcunkat.

A külvilág becsapása továbbá a push up termékek viselése is. Bár most bizonyára sok nő hördül fel, hogy milyen badarságot is beszélek. De gondoljunk csak bele! Mi értelme van annak, hogy push up melltartóval „javítunk” mellméretünkön, hogy ezzel vonzóbbá tegyük magunkat a kiszemelt férfi előtt?

Kapcsolódó tartalom

Hiszen, ha jól alakul az ismerkedés, eljutunk ahhoz a ponthoz, amikor lekerül rólunk a ruha és a fehérnemű egyaránt. S akkor akár csalódást is okozhatunk partnerünknek…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább