„Óriási a tanítók felelőssége” – Dunaszerdahely pedagógusait köszöntötték

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

„Nemzetünk napszámosait”, Dunaszerdahely pedagógusait méltatták és tüntették ki pénteken délelőtt a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében.

Pénteken az ünnepeltekkel telt meg a művelődési központ – Comenius születésnapján, tanítónap alkalmából, gazdag kulturális program keretében tisztelték meg s „emelték ki” Dunaszerdahely pedagógusait, akik, mint az ünnepi köszöntőt, előttük való főhajtást elmondó A. Szabó László alpolgármester fogalmazott, „formálják mindannyiunk jövőjét”.

„Ha csupán arra gondolunk, hogy a mai óvodások és iskolások 10–15–20 esztendő múltán mesteremberek, orvosok, mérnökök vagy akár tanítók lesznek, nem mindegy, milyen tevékenység folyik oktatási intézményeinkben” – ismerte el mindegyikük munkáját az alpolgármester, majd hozzátette:

„Szeretnék hát ezért kiemelten köszönetet mondani Önöknek a város minden lakosa, minden szülő, minden nagyszülő és minden gyermek nevében, mert valóban létfontosságú és nélkülözhetetlen az igyekezet, amely minden energia- és szeretettartalékukat mozgósítja.”

A teljes cikk és a kitüntetettek névsora elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk weboldalán.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább