Három dunaszerdahelyi kulturális intézmény igazgatójáról is döntöttek

Soron következő tizedik ülését tartotta szerdán Nagyszombat megye képviselő-testülete, amelyen a megye által fenntartott kulturális intézmények igazgatóinak kinevezéséről is döntöttek.

A cikk a dunaszerdahelyi.skval való együttműködésünk révén kerül közlésre.

A megye február elején visszahívta a funkciójából az összes múzeum, galéria, művelődési központ, könyvtár és szociális otthon igazgatóját. Az új rendszer szerint az iskolaigazgatókkal egyformán, tehát 5 éves megbízatási ciklusban fogják végezni a munkájukat.

Az öt év letelte után bemutathatják az addig elért eredményeiket és a jövőbeli vízióikat, hogy megvédjék a pozíciójukat.

A mai ülésen összesen 14 intézmény igazgatójáról szavaztak a képviselők, akik a pályzati eljárásban kiválasztásra kerültek. Jozef Viskupič megyeelnök hangsúlyozta, örömteli, hogy a képviselők mellett a bizottságokban többségben volt a szakmai közeg tagjai, s a kiválasztási folyamat ilyen menete az állami szervek számára is példaértékű lehet. Berényi József megyealelnök ugyancsak a szakmaiság fontosságát emelte ki, egyúttal megjegyezte, a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni ezen intézmények népszerűsítésére is, hogy a pályázók között több legyen a fiatal, akik kreativitásukkal új lendületet hozhatnak a megye kulturális életébe.

A képviselők ezután egyenként szavaztak minden intézmény igazgatójának kinevezéséről.

A Csallóközi Könyvtárat 2019. április 17-től Lacza Ilona vezeti majd, aki eddig megbízott igazgatóként tevékenykedett az intézményben. A dunaszerdahelyi Csallóközi Népművelési Központot az elkövetkező öt évben is Jana Svetlovská irányítja, de új igazgatója lesz a Csallóközi Múzeumnak, amelynek vezetője Nagy Iván lesz, aki a múzeum kurátora és etnológusa volt eddig. 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább