Kimozdulós programok Budapesten

A cikk megjelent a Klikk Out 2019/04. számában.

A nagyvárosok nyüzsgése, így Budapest is turisták ezreit vonzza évente. A tavasz alkalmas lehet arra, hogy bebarangolj számodra addig ismeretlen helyeket. A műemlékek és a belváros szépségei mellett a magyar fővárosban számtalan ingyenes program kínálkozik arra az esetre is, ha inkább a természet közelségére és egy kis csendre vágynál.

Jöjjön most 5 olyan kikapcsolódási lehetőség, ami amellett, hogy friss oxigénnel telíti meg a tüdődet, egy filléredbe sem kerül majd!

1. PIKNIKEZZ!


Budapesten és környékén rengeteg olyan park és zöldövezet van, amelyek napsütéses idő esetén alkalmasak családi vagy páros kiruccanáshoz, amit még kellemesebbé tehet a finom ízek élvezete. Készíts be egy jól megtömött kosarat, fogd a kockás pokrócot és irány egy nyugis tisztás vagy liget!

2. MENJ FEL A JÁNOS-HEGYRE!


Az 529 méter magas János-hegy a városi látkép egyik ékköve, csúcsán az Erzsébet-kilátóval, amely szépsége mellett, csodás körpanorámával ajándékozza meg azokat, akik nem restek megmászni pár lépcsőfokot a kellemes tavaszi melegben.

A János-hegyi kilátó – Fotó: We Love Budapest

3. EDDZ A SZABADBAN!


A sportolási lehetőségek szinte végtelenek a városban – bringatúrára indulhatsz a környéken, futhatsz a Margit-szigeten, jógázhatsz egyparkban vagy igénybe veheted a szabadtéri kondiparkok eszközeit. Ideje már most elkezdeni a nyári alak formálását!

4. JÁRD BE A FIUMEI ÚTI SÍRKERTET!


Tudom, egy temető önmagában nem túl érdekes, sőt morbid programajánlatnak tűnhet elsőre – kivéve, ha a szellemi élet nagyjainak nyughelyéről van szó. A mauzóleumok, síremlékek és kripták igazi művészeti alkotások, az óriási területen órákig lehet bolyongani.

5. FEDEZD FEL GÜL BABA TÜRBÉJÉT!


Ha a Rózsadomb környékén jársz, ezt a helyet semmiképp ne hagyd ki! Gül Baba 16. századi sírkápolnája (borítóképünkön) és a múzeum immár felújított formában tekinthető meg, a teraszos kertek és a buja növényzet igazán romantikus környezetet nyújtanak egy kiadós sétához vagy randihoz.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább