Klikk Out Vikkendhouse: Én még az oldszkúlhoz tartozom!

A Vikkendhouse most nem húsvéti tojásokkal, barkával és szalagokkal feldíszített szobából köszönt! Extravagáns öltözékek, boomboxok, gettóblaszterek közül folyik bele a napodba. A szoba közepén a 79. epizód főszereplője, a dunaszerdahelyi Czajlik Dávid.

Fotók: Ugróczky István

Az megvan, hogy pár éve szerepeltem egy Dreeko-klipben?

Azon a klassz forgatási napon találkoztam Dáviddal. Mint ahogy én, igazi átéléssel játszotta ő is a rosszfiút. Elegáns cuccokban, napszemüvegekben dobtuk a kockát, lefele görbülő szájjal élveztük a hölgyek társaságát, miközben a felszálló füstben kötegnyi pénzeket raktunk fel a kártyalapokra. Aki a rapzene szerelmese, az hitelesen el tud játszani egy ilyen szerepet. Akár viccből is.

Azóta nyilvánvalóvá vállt, hogy Dávid eléggé iránymutató abban:


– hogyan menj ki stílusosan az utcára
– hogyan hallgass haláljó zenét edzés közben a parkban úgy, hogy közben olyan gyakorlatokat végzel, hogy megáll az ember esze
– hogyan suhanj végig az utcán a hosszú vázas chopper bicajoddal mosolyogva, jó zenét hallgatva

Egy biztos, emberünk nagyon adja a zenét. Ordít róla a hiphop influence és főleg az, hogy egy vele. Lássuk, mikor kezdte a lemezboltból haza exportálni a kazikat, CD-ket, mik a kedvencei és hogy szólnak egy mixben.

Czajlik Dávid vagyok, 29 éves, dunaszerdahelyi srác. A barátaimnak egyszerűen Cajlo. Jelenleg  Java Developer programátornak tanulok, a szabadidőmet street workout edzéssel, zenével és bringázással töltöm.

Induljunk el a zenerajongás útján. Mi az első zenés emléked?

Az életemben mindig jelen volt a zene. Gyerekként nagyon sokfélét hallgattam. Nem számított, hogy még nem ismertem sem az előadót, és hogy nem értem a szöveget, maga a zene mindig jó érzést adott.

A popzenében ott volt a Backstreet Boys, a rockzenében a Limp Bizkit, később a barátok által jött az a nagy bumm! Amikor meghallottam a Cypress Hill-t és a Wu-Tang Clan-t, első hallásra a szívemhez közel került a rapzene, és azóta a véremben folyik. Bárhol is vagyok, a rapzene velem van.

A napi rutinom, hogy ébredés után feltekerem a subwoofert, és hagyom, hogy szóljon a zene egész nap. Bármilyen tevékenységhez jól jön, és jó a kedvem tőle egész nap.

Gyerekként átélted a kazis, CD-s korszakot, vagy már számítógépen hallgattál zenét? 

Te jó ég „az aranyat erő 90-es évek”!

A legszebb és legjobb zenés emlékek gyerekkoromból a ceruzával tekert kazetták, filctollal összefirkált CD-k és az óriás téglalap magnók, melyek csak úgy zabálták az elemeket. Gyakran könyörögtem édesanyámnál pénzért újakra, hogy megint a vállamra dobhassam a magnót és frajeran sétálgathassak az utcán. Aki ismer, az tudja, miről beszélek.

Az eredeti albumok közül az első, amit megvettem kazin, az Dopemantől Az Országház fantomja volt. Aztán lassan jöttek a CD-k, az első a Busta Rhymes-tól az It Ain’t Safe No More volt. Tisztán emlékszem, mennyire örültem egy eredeti CD-nek. Rohantam haza a lemezboltból, hogy rojtosra hallgathassam.

Kik az abszolút kedvenceid?

Nagyon sok jó előadó van, nálam a lista végtelen. De felsorolnám őket a keleti és nyugati oldal szerint, akik nálam a toppon vannak:

East coast:

Notorious B.I.G., Nas, Wu-Tang Clan

West Coast:

Tupac Shakur, Nate Dogg, The Game

Bárhol felvillansz a városban, tekersz a bicóddal, rajtad a fülhallgató, vagy akár ha edzel kint a parkban, mindig eszméletlenül jó zenét hallgatsz. Mi az, amit a zenében keresel, amitől produktív és kreatív tudsz lenni?

A zenében mindig a szövegekre figyelek oda. Ha a rapzenében érdekes a szöveg és a rímelés, akkor azt nagyon adom! Az aktuális hangulatom szerint is szelektálom: télen a hidegben a havas New York-i, kemény előadókat hallgatom, míg nyáron a napos Kalifornia laza előadóira viszem a hangulatomat.

Melyik az életed legnagyobb koncertélménye?

Konkrétan kettő is van. Az egyik Fat Joe koncertje volt, a másik pedig a The Game, amelyik számomra egy életre szóló élmény volt. Élőben látni az egyik kedvenc előadómat, felejthetetlen volt! Még most is a szemem előtt van.

Egyszer szerepeltünk közösen egy Dreeko-videoklipben. Milyennek látod az itteni szcénát és mennyire támogatod a hazai hiphop-kultúrát?

Elég szépen bővül a hazai hiphop-kultúra. Sok jó fiatal és tehetséges előadó lép színre, mint P.A.T. és még sorolnám a többit is, de nálam a szlovák előadókból a Kontrafakt az első osztály, mivel velük formálódott a gyerekkorom és az összes eredeti albumuk ott csillog-villog a polcomon!

Zene nélkül nincs élet! Zene a minden, minden a zene. Béke!

 

A MIX:


 

 

TRACKLIST:


1. Gang Starr – Full Clip

2. Rakim – When I B on Tha Mic
3. Mobb Deep – Survival of the Fittest
4. Nas – Nas is Like
5. Dr. Dre & Ice Cube – Natural Born Killaz
6. Dr. Dre & Snoop Dogg – Nuthin’ But A G Thang
7. Snoop Dogg & Nate Dogg – Lay Low
8. Tupac Shakur – California Love

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább