Jeles személyiségek kapták Dunaszerdahely városi díjait

A cikk egy részlete a Dunaszerdahelyi.sk-val folytatott együttműködésünk révén kerül közlésre.

Megvan az első női díszpolgára városunknak, de a kultúra, a társadalmi élet és a sport területén is kiválóságaink kapták meg idén Dunaszerdahely városának legrangosabb elismeréseit a Szent György-napok és búcsú egyik legfontosabb eseményén, a városi díjkiosztó ünnepségen, április 27-én.

Az ünnepi köszöntőt követően Hájos Zoltán polgármester, valamint A. Szabó László és Karaffa Attila alpolgármesterek adták át városunk díjait – elsőként a Dunaszerdahely város díszpolgára címet, amelyet idén Strédl Terézia pszichológusnak, egyetemi oktatónak ítéltek oda. A neves szakember az első hölgy Dunaszerdahely díszpolgárai között.

A Pro Urbe-díjjal a képviselő-testület a társadalmi, a kulturális és a sportéletben kiemelkedő eredményt elérő személyeket és csoportokat jutalmazza – ezt a gálaesten elsőként Petényi Györgyöt, a Dunaszerdahelyi Sakk Klub elnökét jutalmazták a sport területén elért több évtizedes kimagasló szakmai munkája elismeréseként.

A társadalmi élet területén elért kimagasló munkája elismeréseként Pro Urbe-díjat vehetett át Kanovits György újságíró is, aki a városi televízió szerkesztője.

A teljes cikk elolvasható a Dunaszerdahelyi.sk-n.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább