Alter kulturális lehetőségek – ezt nézd meg magadnak!

A cikk megjelent a Klikk Out 2019/05. számában.

Ha épp Budapesten jársz és untatnak a szokványos programok (városnézés, múzeumok stb.), akkor az alábbi, alternatív programlehetőségek bizonyára ínyedre lesznek. Lássuk csak szép sorjában, mi mindent kínál májusi 5-ös toplistánk azoknak, akik nem „előre rágott” formában fogyasztják legszívesebben a művészetet!

1. JAZZ, JAZZ, JAZZ

A magyar fővárosban több olyan jazzklub működik, amely fellépési lehetőséget kínál amatőr zenészeknek, formációknak. A 15 perc hírnév minden előre regisztráló, lelkes jelentkezőnek jár, de elegendő szabad műsoridő esetén a helyszínen is lehet csatlakozni fellépőként. A muzsikusok közös jammelés keretén belül is alkothatnak – akár zenész, akár vájtfülű hallgatóság lennél inkább, minden adott egy remek estéhez!

2. SLAM POETRY

A slam poetry egy elsősorban a szólásszabadságra építő költészeti műfaj, amely az előadóművészet eszközeit sem nélkülözi. A fellépőknek 03:15 idejük van arra, hogy az általuk írt szövegeiket előadják, amelyeket egy, általában a közönség tagjai közül összeverbuvált zsűri pontoz. Az Anker´t nevű romkocsma minden hónap utolsó csütörtökén SPB klubestet tart, amire bárki jelentkezhet, emellett országos bajnokságot és ún. team slam versenyeket is rendeznek.

3. GRAFFITI / STREET ART

Városszerte bukkanhatunk street art remekekre, ill. gyönyörű falfirkákra, amelyek tűzfalakon kaptak helyet, óriási méretben. A Filatorigáthoz látogatva megcsodálhatod a hazai és külföldi graffitiművészek időszakosan váltakozó munkáit, illetve, ha szívesen flakont ragadnál, itt legálisan meg is teheted ezt. Fújásra fel!

4. VITÁZZ, BESZÉLGESS, OLVASS!

A Bartók Béla úton található Kelet Café nemcsak kávézóként üzemel, hanem rendszeresen ad helyet izgalmas előadásoknak, vitaesteknek, könyvbemutatóknak, kiállításoknak is. A keleties hangulatú hely napközben alkalmas egy finom tea elfogyasztására, amely mellé az elérhető használt könyvek garmadájából válogathatunk. Ha cserekönyvet hozol magaddal, elviheted azt a darabot, ami megtetszik az aktuális kínálatból.

5. TRAFÓ

Minden, ami kortárs. A Trafó Kortárs Művészetek Háza olyan művészeti befogadótér, amely különböző újcirkusz, ill. kortárs színház-, képző- és táncművészeti kezdeményezések bemutatását tűzte zászlójára. A programok széles palettájáról minden korosztály talál kedvére valót, érdemes nyomon követni a közelgő eseményeket, minifesztiválokat is, amelyek lehetőséget kínálnak az egyéni látókör szélesítésére és művelődésre.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább