Klikk Out Vikkendhouse: Az apró részletek ejtenek rabul

Az elmúlt részekben végigjártuk Somorját és Komáromot, közelebb kerülhettünk pár kortárs zenészpajtás kedvenc és inspiráló zenéihez. Most folytatódjék a vasárnap délutánhoz szóló sorozatunk. A  86. epizódban a nagymegyeri ékszerkészítő, Petro Veroni mutatja be imádott zenéit.

Fotó: Ugróczky István

Mai főszereplőnk a Vikkendhouse csúcskategóriás fotóiért felelős munkatársam, Ugróczky István kedvese. Veronit a korai zerdás partyk alkalmával ismertem meg. A nagy sikerű elektronikus zenei bulikban annak a közönségnek a része volt, amely nyitottan fogadta és nagyra értékelte a zenét. Az évek múltával állandó résztvevője volt a Durvacrew házban rendezett zenés eseményeknek, mellette jó pár fesztiválon járt, ahonnan olyan dolgokat hozott haza, melyek nagyban meghatározzák a zenei ízlését.

Lássuk, hogyan kezdődött az út a zenével, és hogy hangzik Veroni kilenc kedvenc zenéje egy mixben.

A nevem Petro Veroni, a Csallóközben élek, Nagymegyer városában. Napjaimat a kislányom nevelése, szerető gondoskodása köti le, na és persze a Cukorpalánták. Ékszereket készítek szívvel-lélekkel, teljes erőbedobással. 

Milyen a kapcsolat a zene és közted? Emlékszel, az első impulzusra, ami után egy előadó, vagy egy zenekar rajongója lettél?

Lételemem a zene. Mivel nincs tévém, ezért nálam folyamatosan szól valami. Többnyire külföldi rádiót kapcsolok, ahol olyan zeneszámokra bukkanok, amik melengetik a szívemet, átjárják az egész testemet. Reggel az első dolgom, hogy bekapcsolom a gépet, engedek valami zenét, de ha ne adj isten nem így tennék,

a kislányom, aki még csak 16 hónapos (és máris zenefüggő!) emlékeztet rá, hogy

„zene – zene”! 

Az első impulzus, amire visszaemlékszem, ovis koromra tehető. Az előadó nevére sajnos nem, viszont a képre a kazetta borítóján tisztán emlékszem. Magyar popénekes fekete, göndör, nagy hajjal. A húgommal szédülésig tudtunk rá pörgőzni a konyha közepén! 🙂

Milyen zenés korszakaid voltak alap-, majd középsulisként?

Alapiskolás koromban az egyik ismerősöm elhívott egy rockkoncertre, ami a kultúrházban volt. Emlékszem, válogattam fekete ruhát, kiegészítőt, hogy én is beleolvadjak a környezetbe, miközben ekkor még semmit nem tudtam a rockzenéről. Egy ideig tartott ez a korszak, de a későbbiekben, ahogy cseperedtem, új ismerősökkel találkoztam, jött a rapkorszak. 

A szobám falát rockposzterek borították, majd azokat rapplakátokra cseréltem.

Azokat később leváltotta a Linkin Park és a Limp Bizkit. Középiskolás koromban nem volt olyan reggel a buszon, hogy a barátnőmmel ne hallgattunk volna osztott fülhallgatóval zenét. DMX, 3 Doors Down, Nickelback és a többi. Egy idő után nagyon izgalmasnak találtam az elektronikus zene bizonyos fajtáit, leginkább a minimal és a kattogós zenék utáni vágy hajtott.

Most hova sorolnád magad? Zenei mindenevő vagy, vagy vannak specifikus zsánerek, amik után keresgélsz?

Így harmincéves koromra kirajzolódott egyfajta zenei ízlés, bár beskatulyázni nem tudnám. Szeretem, amikor egy hang magával ragad, figyelek egy dal háttérkattogására is, leginkább az apró részletek ejtenek rabul. 

Mi volt életed legnagyobb koncertélménye?

Nagy fesztiválozós voltam! Prodigy-koncerten képesek voltunk órákig a színpad előtt várakozni, csak hogy az első sorból élvezhessük. Amint elkezdődött a koncert, a tömeg megőrült, előre tódult, pár percig szemlélhettük csak testközelből, a security emberei mindenkit kimenekítettek, akik az első sorban tartózkodtak. Viszont a koncert egy élmény volt, ahogy a pohodai Pendulum is felejthetetlen őrület.

Szerinted fontos az, hogy az ember választékosan hallgasson zenét?

Naná, szerintem csak úgy találod meg önmagadat a zenében, a stílusodat, ha megéltél dolgokat. Nálam is voltak szakaszok, ahol megismertem sokfélét, de egyértelműen a minőségi zenét szeretem, ahogy a jó bort.

Mi alapján válogattad a zenéket a mixbe?

Olyan zenékből válogattam, amelyeket már rongyosra hallgattam, de még mindig ki tudnak hozni belőlem valami megmagyarázhatatlant.

 

ÜZENET A MIXHEZ:


Légy nyitott az újra, ne zárkózz be a megszokottba!

 

A MIX:


TRACKLIST:


1. Röyksopp – Sordid Affair (Maceo Plex Remix)
2. Moderat – Rusty Nails
3. Portico Quartet – Ruins
4. Trentemøller – Moan
5. Isaac Navvaatara – Elisapie
6. Le Rok – Lover and Friend
7. SBTRKT – Pharaohs ft. Roses Gabor
8. Charlotte Gainsbourg – Such A Remarkable Day
9. DJ Krush ft. Zap Mama – Danger Of Love

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább