HU-SK: Kifaggattuk Peter Hyballát, Martin Raškát és Bíró Tomit!

Hétfőn este 20.45-től kerül sor a sokak által várt derbire, melyen Magyarország a Groupama Arénában fogadja a szlovák válogatottat, és egy győzelem hatalmas lépést jelentene számukra a továbbjutás szempontjából. Marco Rossit igazán illene meglepni ezzel a győzelemmel, hiszen ma van a szülinapja, 55. éves. Ehhez mi is gratulálunk! A másik oldalon pedig a szlovák kapitány, Pavel Hapal alatt meglehetősen rezeg a kispad, és amennyiben ma kikapnak, elképzelhető, hogy többé le se ülhet rá.

Tettünk egy kört, és megkérdeztünk néhány “szakmabelit” a mai meccsről. Következzék ankétunk második része Peter Hyballával, a DAC vezetőedzőjével, Martin Raška kapusedzővel és Bíró Tomival, stadion „hangjával”. (Az ankét első része itt olvasható.)

KÉRDÉSEK:

1. Hol és kivel tervezed nézni a magyar-szlovák meccset?

2. Az szlovák-horvát meccs mennyire változtatta meg a véleményedet arról, hogy milyen forgatókönyve lesz a magyar-szlováknak?

PETER HYBALLA

(vezetőedző)


1. Holnap két edzésünk lesz, és utána az edzői stábommal, Admirral, Laurával, Maikkal, Remcóval stb. nézem meg a meccset.

2. Nem néztem a pénteki Szlovákia-Horvátország meccset, mivel a Németország-Hollandia és a szlovák U21-es összecsapásokat követtem. A szlovákok nagy nyomás alatt játszanak majd, és szerintem 1-1 lesz az végeredmény, Magyarországnak ez fontos lépés lesz az EURO 2020-ra.


MARTIN RAŠKA

(kapusedző)


1. A meccset otthon nézem meg a családdal, mint legtöbbször, szeretem, ha megvan hozzá a saját nyugalmam. A meccsnek nagyon örülök, és mivel cseh vagyok, teljesen nyugodtan, idegeskedés nélkül nézhetem. Mivel mindkét edzőt nagyon jól ismerem, kívánom nekik, hogy mindkét gárda jusson ki, de tekintettel a horvát csapat erejére ez nagyon nehéz lesz.

2. Azt, hogy milyen módon befolyásolja a pénteki eredmény a hétfői meccset, nehéz megítélni, de véleményem szerint a magyar edzőket és a szakvezetőket elsőre megörvendeztette az eredmény, másrészt pont ez az eredmény szerintem nem éppen jó nekik, mert a szlovák válogatott így sokkal nagyobb motivációval lép pályára, hogy helyrehozza a pénteki fiaskót pont ezen a rendkívül fontos meccsen.


BÍRÓ TOMI

(speaker)


1. Otthon fogok egyedül szurkolni a magyar válogatottnak és nagyon remélem, hogy a gólunk után akkorát üvölthetek, hogy megint bejön a szobámba a feleségem azzal, hogy beszedtem-e már a gyógyszereimet.

2. Szerintem nagyon szoros meccs lesz a magyar-szlovák, mert ez a szlovákok egyik utolsó lehetősége ott maradni legalább a második, továbbjutó helyen. A magyaroknak elvileg még az egy pont is elég lehet, de remélem, hogy a szurkolók egy igazi pokolban belehajtják a srácokat a győzelembe, és akkor már egy lábbal ott lehetünk az EB-n. Szerintem 1:0 lesz a magyarok javára.


Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább