Ha megölel egy férfi, az már többet jelent a barátságnál?

Az ölelés az egyik legjobb dolog a világon! Tudom, ez elcsépelten és ráadásul még nyálasan is hangzik… De, ha őszinték akarunk lenni, belátjuk, hogy valóban így van. Olyan, mintha valamiféle varázserővel bírna. Fáradt vagy, frusztrált, ideges, mérges, kimerült, vagy egyszerűen eleged van mindenből. Mindegyik esetben gyógyír lehet egy ölelés.

Persze, a problémádat cseppet sem oldja meg, a lelked mégis megkönnyebbül, megnyugszik, mintha békességre lelne. Na és az sem mindegy, kitől kapod az ölelést! Ha megölelsz egy épp veled szemben álló idegent, nyilván nem vált ki belőled semmit. Viszont, ha egy hozzád igazán közel álló személy karjaiban pihensz meg, az csodákra képes. Az egyedülállóknak sem kell csüggedniük!

Ennek a személynek nem kell feltétlenül a szerelmednek lennie. Ez a valaki lehet az anyukád, az apukád, a testvéred, de egy jó barátnőd vagy barátod is. Igen, egy jó barát is lehet a „megmentő”. Attól, hogy különböző neműek vagytok, egy ölelés még nem azt jelenti, hogy többet éreztek egymás iránt.

Nem törvényszerű, hogy a nő-férfi barátságok előbb-utóbb szerelembe vagy testiségbe torkollnak. Szóval, az ölelés bárkitől jöhet nemtől és kortól függetlenül.

A lényeg, hogy őszinte legyen. Egy őszinte ölelésben egyenesen el lehet veszni. Érzed, ahogy tetőtől talpig átadja magát a tested a kellemes, megnyugtató érzésnek. Csak ölelsz és élvezed, hogy az a bizonyos illető a karjaiban tart. Nem is akarod, hogy elengedjen.

Mert amíg ölel, a gondolataid kitisztulnak, a tested elengedi a görcsös, feszes tartását, a lelked megnyugszik. Egy pillanat alatt eltűnnek a problémák, amik miatt rosszul érzed magad. A másik, számodra valamilyen módon fontos ember közelsége a nyugalom szigetére repít. Nem kell tanácsot adnia, vagy sajnálkoznia.

Egyáltalán nem is kell megszólalnia. Elég, ha szorosan magához ölel.

Abban az ölelésben benne lesz minden. A megértés, az együttérzés, a szeretet. Hiszen nem feltétlenül kellenek szavak ahhoz, hogy mindezt kifejezzük.

Leírhatatlan érzés uralkodik el rajtad, amikor egy számodra fontos ember (akinek persze te is ugyanolyan fontos vagy) a karjaiba zár. Hogy miben rejlik az ölelés varázsereje, nem tudom. Abban azonban biztos vagyok, hogy még ha gyermetegen is hangzik, ez valóban egy varázserővel bíró csoda!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább