Talán nem is sejti, mi rejlik a fiókjában!

PR-cikk

A PR-cikk megjelent a Klikk Out 2019/11. számában.

A befektetési és biztosítási piacok és azok szereplői állandóan változnak, éppen ezért szükség van azok széleskörű ismeretére. Egyvalami, illetve valaki azonban minden kétséget kizáróan állandó. Farkas Lajos, akit az elmúlt jó néhány évben az egyik biztosító szakembereként ismerhettek meg, ám mintegy egy éve váltott a teljes piacra.

Mit jelent ez a váltás az eddigiekhez képest?

Korábban az Axa biztosítót képviseltem, kizárólagosan, ma viszont már tulajdonképpen a piacon lévő csaknem összes biztosító kínálatával foglalkozom. Ezt azért fontos tudni, mivel különböző társaságok más-más területen, eltérő ügyfélkörnek nyújtanak időről időre előnyös ajánlatot. Ezáltal széleskörűbb áttekintéssel rendelkezem a piacról, és a meglévő, illetve leendő ügyfeleim számára tulajdonképpen a személyes igényeiknek megfelelő biztosítási, befektetési, de adott esetben akár hitelajánlatot tudok kínálni.

Tapasztalatai szerint mi az, amire leginkább fogékonyak ezen a területen az emberek, és mi az, amire kevésbé?

Gépjármű-felelősségbiztosítást köt mindenki, mivel arra a törvény is kötelez, ez mellé többen kötnek balesetbiztosítást. Az emberek a lakásaikra és házaikra is kötnek, ami viszont a legnagyobb hiányosság, hogy miután megkötötték a biztosításaikat, legyen szó bármilyenről, javarészt nem törődnek vele.

Poistenie – FARKAS s.r.o.

DUNA-PALOTA

Galántai út 658/2C

929 01 Dunaszerdahely

Tel.: +421 902 611 263

Ez mit jelent pontosan?

Megkötik a biztosítást, ami aztán bekerül náluk egy mappába, a mappa be a fiókba vagy a szekrény aljára, és ott is marad. Fizetik rendszeresen, de nem néznek rá, nem frissítik. Persze annak a szerződésnek a feltételei nyilván rendben voltak, amikor megkötötték, csakhogy idővel minden megújul, az ügyfél életszituációja is más lesz, mint amelyben a szerződést megkötötte, és hasznos lehet, ha előkerülnek a fiók mélyéről.

Milyen időközönként volna szükség felülvizsgálni a megkötött szerződéseket?

Úgy gondolom, 5-10 évente érdemes.

Ahogy változik az életünk, érdemes ezeket a változásokat visszavetíteni a meglévő biztosításainkra is.

Ez ma már nem feltétlenül úgy néz ki, hogy megszűnik a régi biztosítás és újat kell kötni, mivel egy régit is ki lehet egészíteni, pontosítani.

Van olyan terület, amelyre ön szerint kevésbé lépnek be az ügyfelek, viszont javasolná?

Amit leginkább hiányolok, azok az invesztíciók. Invesztálnak ugyan, de javarészt a bankokon keresztül, cél nélkül.

Úgy gondolom, szükséges, hogy legyen az embernek egy hosszabb távú stratégiája, illetve egy célja, amihez el szeretne jutni.

Ez lehet például az, hogy 15 éven belül szeretne építkezni, és az ahhoz szükséges önrészt összegyűjteni, vagy ugyanezzel egy szülő is segíthet a gyermekének, de akár az is lehet cél, hogy idős napjainkra a nyugdíj mellett legyen egy pénzösszeg, amiből meríthetünk.

Viszont nehéz olyankor belemenni ilyesmibe, amikor mindenhol azt hallani, hogy visszaesés következik, nemde?

Hosszú távon ez semmiképp se érvényes.

Az invesztíciók esetében a legrövidebb időtartam 5 év, véleményem szerint azonban minimálisan 10 évre van szükség, mivel kisebb-hullámzás mindenhol ciklikusan is előfordul.

Viszont ha otthon ülünk a pénzünkön vagy az egy folyószámlán pihen, akkor annak egy idő után jócskán lecsökken az értéke.

Mekkora összegekben érdemes gondolkodni, amit havonta erre kellene fordítania az ügyfélnek?

Invesztíció esetén ez legalább 25 euró. Ezt már nagyon sokan megengedhetik maguknak, és ez a  pénz nem a süllyesztőbe megy, hanem egy jövőbeni célt szolgál. Az összeg pedig attól is függ, mi ez a bizonyos cél, és milyen időhorizonton kellene elérni. Tudni kell, hogy az a 10-15-20 év mindenképp el fog telni, és nem mindegy, hogy ezalatt szisztematikusan készülünk-e arra, mivel rendelkezünk majd a végén, vagy sem.

Összegezzük, mit is kell tudni!

Tehát ha rendelkeznek otthon régi biztosításokkal, melyekről már adott esetben nem is tudják, mire kötötték, vagy szeretnének a széles piacról választani, ha újat kötnének bizonyos területen, illetve ha lebeg egy hosszú távú cél a szemük előtt, ami miatt érdemesnek találnák a pénzüket befektetni, forduljanak bátran hozzám, és keressenek fel a Duna Palotában vagy telefonon.

Nincs az a helyzet, amire ne találnánk valamilyen megoldást!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább