Itt az első újévi Klikk Out – olvass bele 10 cikkünkbe!

Címlapkép: Gocoň László

Idén januárban is megjelenünk, rövidesen megtaláljátok friss lapszámunkat a szokott helyeken, addig is viszont less bele a tartalomba! 

Lapozzunk!

EDITORIAL


Egy dolgod van: maradj észnél!

 

„…Kitaposhatod idén a magad hídjait, vagy összefoghatsz bárkivel, elindulhatsz szabadon, szolidárisan, progresszívan és egyszerűen az emberekért, arra vigyázz, nehogy a kampánypatkány piszkítsa tele, s rágja élettelenre veled együtt a széles környezetét…”

Szerző: Szilvási Tibor / Borítóterv: Gocoň László

AUTÓ


500 X

 

„Mintha a filmbéli nagyító masinába tették volna. Ugyanaz, csak nagyobb. Ezáltal megmaradt a régi, jó olaszos retro hangulat, plusz van helye a térdeknek is.”

Szerző és fotók: Ugróczky István

INTERJÚ KOLLÁR KATALINNAL


Jó azt látni, hogy az életükben ott maradt a zene

 

Van itt nekünk Dunaszerdahelyen egy kincsünk, amiről sokan nem is sejtik, mekkora. A két severi lakótelep közötti „tisztáson”, egy kívülről ma már nem túl patinás épületben működik a Művészeti Alapiskola, vagy ahogy mindenki hívja, a zeneiskola. Az intézmény 60 éves, és egy rátermett, az ének és a zene különböző műfajaiban tehetséges igazgató vezeti. Kollár Katalinnal beszélgettünk.

Szerző: Szilvási Tibor / Fotó: Ugróczky István

KÜLÖNVÉLEMÉNY


Szexuális felvilágosítás extrákkal

 

„A Netflix futószalagon gyártja saját sorozatait, ezek közül választottam most a Szexoktatás (Sex education) című, könnyed darabot. Főszereplője Otis (Asa Butterfield), aki szexuálterapeuta édesanyja (Gillian Anderson) mellett döbben rá arra, hogy mennyien küzdenek az intimitással kapcsolatos problémákkal.”

Szerző: Keri

HANGFAL


Albumajánlók

 

Ezekről olvashatsz:

Coldplay – Everyday Life / Nick Cave & The Bad Seeds – Ghosteen / Chromatics – Closer To Grey / FKA Twigs – MAGDALENE / Big Thief – Two Hands / Angel Olsen – All Mirrors

Szerző: Szilvási Tibor

GASZTROBETYÁR


A karácsonyi halászléfőző verseny

 

„2019. december 21., szombat, reggel 6:30-kor rendíthetetlenül és kíméletlenül ébreszt a dallam, amelyet annyira nem szeretek hallani, mint az iskola tábláján a kréta fogcsikorgató visítását. Ám rögtön arra gondolok, mennyien végighallgatnák ezt az ébresztőt, így rögtön hálát adtam az Úrnak, hogy nekem még megadta ezt a napot is… :-)”

Szerző: Mundi Józsi

JEGYZET


Katonaéveim – mazák lettem

 

„Lassan egyévesek lettünk, és a mi mazákjaink már nagyon várták a civilt. Nem foglalkoztak velünk, mindent megcsináltak a fiatal katonák és eljött a felütés napja is. Nem volt egy hű de nagy valami, de azért bekészítettük a kötelezőt – sör és pálinka formájában. Érdekes módon a tisztek sem szagoltak ki semmit, vagy nem akartak. Aztán elérkezett a búcsú napja is, mazákjaink már civil ruhában szálltak fel a teherautóra.”

Szerző: Szigeti Attila

SÁRKÁNY ELLEN SÁRKÁNYFŰ


Gyógyulásért kezeskedők

 

„Emily Rosa egy fal mögé ültette kísérlete résztvevőit, akik egy lyukon keresztül nyújtották át kezüket a másik oldalra. Nem láthatták így Rosát, aki egy pénzérme feldobásával döntötte el, hogy saját kezét az ő jobb vagy bal kezük fölé helyezze kicsivel. Ahhoz, hogy módszerük működjön, nyilván a terapeutáknak meg kellett tudniuk mondani, hogy melyik kezük fölött érezték a kísérletet végző személyét. Ha viszont csak véletlenszerűen találgattak, nagyjából 50 százalékban trafáltak volna bele.”

Szerző: Sipos Janka / Fotó: Wikipedia

HAVI KREATÍV


Juhász Nóra – Nora Shepherd

 

„Általában csendben elvonulok a természet falai közé, a lényeg, hogy egyedül legyek. Ilyenkor hagyom, hogy cikázzanak a gondolataim. Majd a következő lendülettel elkezdek rajzolni, alkotni. A lelkem, az aktuális érzelmeim, a felmerülő illúzióképek alkotják a terveimet. Ettől függetlenül van, hogy pont az ellenkezője inspirál: hangos zene, a körülöttem táncoló nyüzsgő világ.”

Szerző: Kürthy Judit

HÓNAP NŐJE


Mészáros Viktória

 

Milyen tapasztalataid vannak a modellkedés és fotózások világában?

18 éves koromban kezdtem el modellkedni. 2 évig egy kisebb pozsonyi ügynökségnél dolgoztam, azóta pedig freelance-ként modellkedem.

Kérdez: Kuruc Klaudia / Fotó: Szabó Péter Pál

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább